ŞEHİT ER AHSEN BUDAK İLKOKULUNDAN ÖRNEK ÇALIŞMA

ŞEHİT ER AHSEN BUDAK İLKOKULUNDAN ÖRNEK ÇALIŞMA

Kandra Şehit Er Ahsen Budak İlkokulu idaresi, öğretmen ve öğrencileri çok değerli bir çalışma ile herkese örnek oluyor. Taşımalı bir okul olan Şehit...

Kandra Şehit Er Ahsen Budak İlkokulu idaresi, öğretmen ve öğrencileri çok değerli bir çalışma ile herkese örnek oluyor. Taşımalı bir okul olan Şehit Er Ahsen Budak İlkokulu öğrencileri öğle yemeğini okul yemekhanesinde yedikten sonra artan yemekleri özenle bir araya getiriyor. Peçete, kürdan vb yabancı maddelerden arındırıyor, sokak canlarını besliyor.

Bu canlar da yemek zamanını öyle benimsemişler ki, o saatlerde yemeğin verildiği noktaya gelerek beklemeye başlıyorlar. Değerler eğitimi kapsamında çocuklara kazandırılmaya çalışılan sevgiyi, başka insanlara ve bizlerden farklı olanlara saygıyı, sorumluluğu, adaleti, yardım severliği, hoşgörüyü, alçakgönüllülüğü, empati kurmayı, kanaatkarlığı, çalışkanlığı bu çalışma tümüyle kapsıyor.

Çocuklar dünyayı paylaştıkları, kendilerinden farklı olan canlılar ile empati kuruyor, onları sevmeyi, hissetmeyi öğreniyor, kendilerinden daha güçsüz canlılara yardım ediyor, onların kendilerinden hiçbir farkı olmadığının, acıktıklarının, susadıklarının, mutlu olduklarının, acı çektiklerinin ayırdına varıyor, o saatlerde oyun oynamak yerine sorumluluk alıyor ve onları besliyor.

Beton yığınlarının arkasına çekildiğimiz, doğayla ilişkimizi kopardığımız, benmerkezci yaşamaya başladığımız son dönemlerde, ilk evcilleştirdiğimiz ve hayatımızı paylaştığımız bu canları artık hissedemez olduk. Sevgi isteği ile kuyruklarını sallayarak bize gelişlerini dahi saldırı olarak algılayıp, ormanlarda ölüme terk ettiğimiz bu canları, bütün bu yaşananlara inat seviyor ve besliyor Şehit Er Ahsen Budak İlkokulu.

Bu çalışmanın her okula örnek olmasını diliyor; Okulumuzun idaresini, öğretmen ve öğrencilerini kutluyoruz.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.