Şehidimizin adı okuduğu okula verildi

Şehidimizin adı okuduğu okula verildi

Hakkâri Çukurca’da şehit düşen Gebzeli Şehit İlker Ağçay’ın ismi mezun olduğu okula verildi.Hain terör örgütünün saldırısı sonucu şehit düşen...

Hakkâri Çukurca’da şehit düşen Gebzeli Şehit İlker Ağçay’ın ismi mezun olduğu okula verildi.

Hain terör örgütünün saldırısı sonucu şehit düşen Gebzeli İlker Ağçay’ın babası Erol Ağçay’ın talebi üzerine şehidin eğitim gördüğü okula adı verildi. Şehidin Gebze Mevlana Mahallesi’nde bulunan Gazi İlkokulu’na adının verilmesi nedeniyle dün okulda bir program düzenlendi. Düzenlenen programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve eşi Nuray Güler, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kocaeli Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yünmü, Gebze Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ramazan Uydaş, Gebze İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Haluk Türkoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Adem Güder, İlçe Gençlik ve Spor Müdür Gökhan Yavaşer, İlçe Gençlik Hizmetleri Müdürü Köksal Turan ile Şehit İlker Ağçay’ın annesi Gülhanım Ağçay ve babası Erol Ağçay,  ile okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

ÖLÜRCESİNE ÇALIŞMALIYIZ

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda ardından Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan bir konuşma yaparak, “Şehidimizin ismini okula vererek şehidimizi ilelebet yaşatmayı amaç edindik. Şehidimiz de bizi görüyor. Şehitlerimizin ayağının tozuna kurban olacağız. Şehitlerimizin bizden razı olması için Gebze’deki öğretmenler ve tüm öğretmenlerimizi ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmamız için ölürcesine çalışmamız lazım. Gazilerimize sağlıklı bir yaşam dilerken şehitlerimizi rahmet anıyorum.” dedi.

ŞEHİTLİK MERTEBEMİZ VAR

Şener Doğan’ın ardından Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker konuşara, “Zor bir coğrafyadayız. Ondan şehitlik mertebesi hiç eksik olmamış. Bütün şehit aileleri bizden daha sabırlılar. Şehitleri hep anıyoruz. İçimizde yaşıyorlar. İlker Ağçay’ı okuduğu okulun adını vererek her zaman yaşayacak. Çocuklar şehitliği görüyor ve bu göreve talibiz diyorlar. Bizim bir şehitlik mertebemiz var. Devlet olma özelliğine sahip bir milletiz. Barışı getirmek için Afrin’deyiz. Allah askerlerimize yardımcı olsun. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” diye konuştu.

ASKERLERİMİZİ MEVLAM KORUSUN

Başkan Köşker’in ardından Kocaeli Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yünmü konuşarak, “Kocaeli Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak şehit ve gazi yakınlarına değer vermek ve hizmet etmek bizim görevimiz. Şehit İlker Ağçay’ın bu güzel okula adının verilmesi bizleri mutlu etti. Şehitliğin ne kadar kutsal olduğunu ve hatırlatmalarını ve şehitlikleri ziyaret etmelerini özellikle istiyorum.” dedi. Şehit İlker Ağçay’ın babası Erol Ağçay da yaptığı konuşmada, “İlginize teşekkür ediyorum. Vatan sağ olsun. Askerlerimizi mevlam korusun. Evladımızın buraya ismini verdiğiniz için çok çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

HERKES ŞEHİT OLAMAZ

Programda son olarak ise Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “Bugün Gebzemizin son şehidi İlker Ağçay’ı anmak ve okuduğu okula adını vermek için toplandık. Bu okula bugün gül dokusu doldu. Herkes şehit olmaz. İlker Ağçay’ın hayatını bakınca vatanına ve milletine bağlı biri olduğunu görüyoruz. Şehitler sayesinde bugün özgürce dolaşabiliyoruz. Şehitlerden ve onları yetiştiren anne ve babalardan Allah razı olsun. Hainlere karşı mücadele etmemiz lazım. Bu ülkenin düşmanı çok. Güçlü bir devlet olacağız. Bunun için hepimiz çok çalışmalıyız.” dedi. yapılan konuşmaların ardından Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker şehidin ailesine birer plaket ver hediye takdim ettiler.

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.