Sağlıkta şiddet terörüne dur denilmeli 

Sağlıkta şiddet terörüne dur denilmeli 

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, “Sağlık çalışanlarının şiddete uğramadığı bir gün bile yok. Her gün memleketin her köşesinden...

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, “Sağlık çalışanlarının şiddete uğramadığı bir gün bile yok. Her gün memleketin her köşesinden sağlık çalışanlarının darp edildiği haberlerini alıyoruz, televizyonlardan hastanelerde sağlık çalışanlara karşı yaşanan saldırıları dehşete düşerek izliyoruz.” Dedi.

Dilovası Devlet Hastanesi, Acil Servisde hasta muayene ederken sebepsiz bir şekilde darp edilen Doktor. A.K hakkında Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Sema Gümüş, Dilovası İlce Temsilcisi Süleyman Kahraman Arslan, İş yeri Temsilcisi, Eyüp Demirci, Dr. Kevser Akınlı, Dr. Yusuf Yağız, Dr. Melih Yetemen, Dr. Gülhan Turan, Dr. Mevlüde Yıldız ile birlikte Şubede basın açıklaması yaptı.

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Çeker açıklamasında; “Şiddetin önüne geçilmesi için gayret sarf edilmesi gerekirken, şiddetin rutinleşmeye doğru götürüldüğü bir dönemi yaşıyoruz. İş o kadar vahim bir boyuta ulaşmıştır ki bazı şahıslar sağlık çalışanına şiddeti rutinleştirmiş belli aralıklarla sağlık çalışanlarına şiddet uygulamayı kendine vazife edinmiştir. Böylesine bir olayın son örneği de Dilovası Devlet Hastanesi Acil Servisinde 07.01.2017 tarihinde saat 11.53 de yaşanmıştır. Acil servis de başka bir hastanın muayenesini gerçekleştirdiği esnada Doktor K.A sebepsiz bir şekilde darp edilmiştir. Aynı şahıs 6 ay öncede aynı hastanede başka bir Doktoru darp etmiştir. İnsanlıktan nasibini almamış K.Y isimli hasta yakını benim hastamla ilgilenmiyorsunuz diyerek o sırada başka bir hastaya müdahalede bulunan kadın doktorumuzun kafasını yumruklayarak darp etmiştir. Dedi. Çeker ayrıca, “Halkımıza şifa dağıtma, acı ve sızılarını dindirmek için gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarına karşı şiddet uygulayanların yüksek miktarda para cezalarına çarptırılması, uzun süre kamu hizmetlerinden mahrum bırakılması ve ağır hapis cezalarına çarptırılmaları için yasal düzenlemeler ivedilikle hayata geçirilmelidir.  Ancak bu şekilde sağlıktaki şiddettin ”Terör’ün” önüne geçilebilir. Her gün ortalama 4 adli vakanın yaşandığı bu kurumda hastane polisinin olmaması ise ayrı bir izaha muhtaç durumdur. Allah korusun daha büyük sonuçlara yol açacak olaylar yaşansa bunun hesabını kim nasıl verebilecektir. Buradan yetkililere de bir çağrıda bulunarak sağlık personeline sahip çıkın diyoruz. Çünkü şiddetin artık insan yaşamına kast eden saldırıya dönüşmeye başladığı hastanelerde bir kez daha görülmüştür ki, personel can güvenliğinden yoksun bir şekilde vatandaşa sağlık hizmeti verilmektedir. Artık herkes şapkasını önüne koyup bu sorunun çözümü için bir adım atmalıdır. Bir an önce sağlık kurum ve kuruluşlarında gerekli önlemler alınmalıdır. Güvenli ve huzurlu bir ortamda görev yapmak tüm sağlık çalışanlarının hakkıdır. Yöneticiler bu konuda duyarlı olmalı, çalışanlara yapılacak bu tür saldırıların önüne geçmek ve bu saldırıları engellemek için gerekli önlem ve tedbirleri almalıdırlar. Türk Sağlık-Sen olarak hastanelerde sağlık çalışanlarına karşı yapılan bu tür şiddet ve saldırı olaylarının bir an önce son bulmasını, yöneticileri de bir kez daha sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyor ve alçakça bir saldırıya uğrayan doktorumuz K.A’ya tekrar geçmiş olsun diyoruz. Türk Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarına uygulanana şiddettin en aza indirmesi için yapılması gereken acil tedbirlerin ve ağır yaptırımların süratle hayata geçmesini istiyoruz.” Diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.