“Sağlık çalışanlarının  sesine kulak verin”

“Sağlık çalışanlarının sesine kulak verin”

  ** Sağlık çalışanlarına ödenen Ek Ödeme “Döner Sermaye “oranlarının düşürülmesi hakkın da yapılan yeni düzenlemeye Türk Sağlık...

 

 

** Sağlık çalışanlarına ödenen Ek Ödeme “Döner Sermaye “oranlarının düşürülmesi hakkın da yapılan yeni düzenlemeye Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcı Şengül Çakmak ile birlikte şubede basın açıklaması yaparak  tepki gösterdi.

 

 

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker yaptığı açıklamada,    Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme “Döner Sermaye Dağıtımı” Yapılmasına Dair Yönetmelikte  yaptığını belirtte.

Çeker şunları  ifade etti, “   Söz konusu düzenleme ile sağlık tesisi bazında % 50 oranından daha düşük bir oran belirleme yetkisi bakanlığına tanınmıştır.   Mevcut düzenleme ile hastanenin gelirinden hazine payı, SHÇEK payı ve Bakanlık merkez payı çıkarılmakta, kalan miktarın yüzde 50’si alınarak bu miktar sağlık tesisi katsayısı ile çarpılarak çalışana dağıtılacak döner sermaye oranı belirlenebilmekteydi. Yeni değişiklikle çalışanlara dağıtılacak EK ÖDEME oranı %50 daha düşük olarak belirlenebilecektir.

Bu da çalışana dağıtılabilecek döner sermaye oranın düşmesi, çalışanların gelirlerinin azalması anlamına gelecektir.

BAKANLIĞA ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ

 

Çalışanın hakkı olanı çalışana teslim ederek emeklerinin karşılığını vermesi gereken bakanlık, bunun aksini yaparak çalışanların haklarının yok edilmesi için çalışmalar yapmaktadır. Sendika olarak bu haksızlığın karşısında duracağız. Düşüre düşüre döner sermayeleri yok etmek isteyenlere müsaade etmeyeceğiz, rıza göstermeyeceğiz. Çalışanın emeğinin elinden almaya yönelik düzenlemenin iptali için mücadele edeceğiz. Söz konusu düzenleme ile ilgili olarak ta sendikamız tarafından hukuki değerlendirme yapılarak dava açılacaktır.  Türk Sağlık-Sen olarak Sağlık Bakanlığı’na açık çağrıda bulunuyor; İster adına ikinci faz, İster yeni dönem, isterseniz eskiye dönüş deyin adına her ne derseniz deyin ama artık sağlık çalışanlarının sesine kulak verin. Taleplerini yerine getirin ve yeni mağduriyetlere yol açmayın. Çalışanların memnuniyetini artıran düzenlemelere imza atın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.