Sağlık çalışanlarına saldırıyı kınadı

Sağlık çalışanlarına saldırıyı kınadı

 ** Dilovası ilçesinde bulunan 2 Nolu 112 ASHİ Acil Sağlık Hizmeti İstasyonu’na saldırı düzenlendi. İstasyonda görev yapan sağlık çalışanları...

 

** Dilovası ilçesinde bulunan 2 Nolu 112 ASHİ Acil Sağlık Hizmeti İstasyonu’na saldırı düzenlendi. İstasyonda görev yapan sağlık çalışanları da darp edildi. Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker yaptığı açıklamayla saldırıyı kınadı.

 

Geçtiğimiz çarşamba gecesi, saat 02.00 sularında Dilovası ilçesinde bulunan 2 Nolu 112 ASHİ Acil Sağlık Hizmeti İstasyonu’na saldırı düzenlendi. İstasyonda görev yapan sağlık çalışanları da darp edildi. Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, önceki gün Dilovası 2 Nolu 112 ASHİ çalışanlarına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Olayla ilgili çalışanlardan bilgi alan şube başkanı Çeker; ziyaret sonrası açıklamada bulundu.

 “SALDIRI TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YAPILDI”

Olayla ilgili sert açıklamalarda bulunan Ömer Çeker, “Sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddeti kınamayan, şiddete sessiz kalan, bu tür olayların son bulması için tedbir almayan, olay yaşandığında kınamaktan öte hiçbir iş yapmayanları kınıyorum. Sendika olarak şiddetin her türlüsüne karşıyız. Yapılan şiddet Dilovası 2 Nolu 112 İstasyonu ve kurum çalışanlarına değil tüm sağlık çalışanlarına karşı yapılmıştır” dedi.

“GÜVENLİK ZAFİYETİ VAR”

Açıklamasında tepkisini sürdüren şube başkanı Çeker, “Olayın gece saat 02.00’de yaşanması, çalışanların darp edilmesi, istasyonun camlarının kırılması, saldırganların kapıları tekmelemeleri, sağlık kuruluşları ile çalışanlarının can ve mal güvenliğinin olmadığını ortaya koymuştur. Dolayısı ile güvenlik zafiyeti olduğu aşikârdır” diye konuştu.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Olayla ilgili olarak kurum amirinin açıklamalarını hayretler içerisinde izlediklerini dile getiren Çeker, şöyle konuştu: “Dilovası gibi küçük bir ilçede 112 istasyonuna ve çalışanına saldırı yapan kişi ve kişilerin tespit edilerek adaletin karşısına çıkarılamamasını anlamış değiliz. Sendika olarak konunun takipçisi olacağız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.