Rize’deki sel faciasından acı haber

Rize’deki sel faciasından acı haber

Selin vurduğu Rize Çayeli'nden acı haber geldi. Çöken bir evin enkazı altında kalan 1 kişi öldü. Selden dolayı diğer evlerde mahsur kalan 10 kişiyi...

Selin vurduğu Rize Çayeli'nden acı haber geldi. Çöken bir evin enkazı altında kalan 1 kişi öldü. Selden dolayı diğer evlerde mahsur kalan 10 kişiyi kurtarmak için çalışmalar sürüyor.

Rize’nin Çayeli İlçesi’ne bağlı Gürpınar Köyü’nde sağanak yağmurun ardından oluşan sel nedeniyle çöken evin enkazı altında kalan 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralı çıkarıldı. Selden dolayı mahsur kalan 10 kişiyi kurtarmak için ise bölgeye arama- kurtarma ekipleri sevk edildi.

DERELER TAŞTI, KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Dün öğlen saatlerinde başlayan şiddetli yağmur Rize genelinde etkili oldu. Güneysu İlçesi’nde Gürgen Deresi ile Salarha Beldesi’nde Salarha Deresi taştı. Merkeze bağlı Küçükçayır Köyü’nde ise Paşaçukur Deresi taştı. Yatağı kısmen tıkanan dere suları yandaki inşaatı süren Hidroelektrik Santrali (HES) tüneline girdi. Sel suları tünel çıkışında aniden Rize-Küçükçayır karayoluna taştı, yol ulaşıma kapandı. Yolda seyir halindeki bir otomobil de selde sürüklenmekten kurtarıldı. HES firmasına ait iş makineleri dere yatağını açmak için çalışma başlattı. Yolda araç kuyrukları oluşurken, yakın çevredekiler ve öğrenciler yaya olarak evlerine ulaşmaya çalıştı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.