Resim öğretmeni okulun içine dışına Atatürk’ü çizdi

Resim öğretmeni okulun içine dışına Atatürk’ü çizdi

 Kayseri'nin Tomarza İlçesi'nde Emin Urhan Ortaokulu'nda resim öğretmeni olarak görev yapan Ali Akkül, yaz tatilinde, okul içinde ve dışındaki duvarla Mustafa...

 

Kayseri'nin Tomarza İlçesi'nde Emin Urhan Ortaokulu'nda resim öğretmeni olarak görev yapan Ali Akkül, yaz tatilinde, okul içinde ve dışındaki duvarla Mustafa Kemal Atatürk, Mevlana, Aşık Veysel, İbn-i Sina, Yunus Emre, Mimar Sinan, Mehmet Akif Ersoy ve Fatih Sultan Mehmet'in portrelerini çizerek, sözlerini yazdı.

Tomarza Emin Urhan Ortaokulu resim Öğretmeni Ali Akkül, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle tatil yapmayarak görev yaptığı okulun duvarlarını ücretsiz olarak yağlı boya ile boyadı.

 

ataturk2

Resim Öğretmeni Akkül, okulun duvarlarına Mustafa Kemal Atatürk, Mevlana, Aşık Veysel, İbn-i Sina, Yunus Emre, Mimar Sinan, Mehmet Akif Ersoy ve Fatih Sultan Mehmet’in portrelerini çizerek, sözlerini yazdı.

yunus1

Akkül, okuldaki çalışmasının bitirmesinin ardından tayininin çıktığı Çorum’un Uğurludağ İlçesi’ne gitti.

mevlana2

Yapılan çalışmayla ilgili konuşan Tomarza Emin Urhan Ortaokulu Müdürü Uğur Yıldırım, “Resim öğretmenimiz Ali Akkül çalışmalarını tamamladığında gözlerimize inanamadık. Kendimizi sanki değişik bir okulda bulduk. Çalışmalarında bilime, sanata, tarihe ve edebiyata yer verdiği için kendisine çok teşekkür ederiz. Kendisi yaz tatilinde çalışmalarını tamamladı. Çorum ilinin Uğurludağ İlçesi’ne tayini çıkarak ilçemizden ayrıldı. Aynı gayret ve başarıyı yeni okulunda da göstereceğine inanıyoruz. Kendisine bundan sonraki hayatında başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.