Rekorları alt üst eden ilçe Torbalı

Rekorları alt üst eden ilçe Torbalı

İzmir'in Torbalı ilçesi ihracatta 66 ili geride bırakarak 932 milyon dolar ihracat yaptı.İzmir Torbalı’nın bir yılda 932 milyon dolar ihracat yaparak...

İzmir'in Torbalı ilçesi ihracatta 66 ili geride bırakarak 932 milyon dolar ihracat yaptı.

İzmir Torbalı’nın bir yılda 932 milyon dolar ihracat yaparak 66 ili geride bırakması ile ilgili konuşan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, “Rekorları alt üst eden bir ilçe olmamız bizi memnun ediyor. Hedefimiz yılda 1 milyar dolar ihracat” dedi.

HEDEF 1 MİLYON DOLAR

Tütün, mobilya, kimya ve tekstil sektöründen dev şirketlerin üretim tesislerinin bulunduğu İzmir’in Torbalı ilçesi, ihracat rakamları ile 66 ili geride bıraktı. İzmir’de ödenen verginin yüzde 55’ini oluşturan Torbalı’da hedef yılda 1 milyon dolar ihracat gerçekleştirmek.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, “Torbalı'da çok sayıda sanayi kuruluşumuz var. 800 civarında fabrikamız, iki organize sanayimiz var. Üretim var, tarım var, hizmet sektörü ve inşaat sektörü gelişiyor. Yılda 5 bin konut üretiyoruz. Yılda mevcut nüfusumuza 15 bin civarında nüfus ekleniyor.

resimid_3847769

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun

İhracatta önceki yıllara göre artış göstererek bir yılda 932 milyon dolar ihracat yaptık. Hedefimiz 1 milyar dolar ihracat. Dünyanın dört bir yanına Torbalı'da üretilen ürünlerimiz gönderiliyor. Torbalı ihracatta 66 ili geride bıraktı. Vergi sıralamasında Türkiye'de 5.'yiz. İzmir'in ödediği verginin yüzde 55'i Torbalı'dan toplanıyor. Rekorları alt üst eden bir ilçe olmamız bizi memnun ediyor” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.