“Referanduma yönelik çalışmalarımız sürüyor”

“Referanduma yönelik çalışmalarımız sürüyor”

İL BAŞKANI ŞEMSETTİN CEYHAN:AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, haftalık basın açıklamasını gerçekleştirdi. Bugün (cumartesi) Ankara'da yapılacak...

İL BAŞKANI ŞEMSETTİN CEYHAN:

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, haftalık basın açıklamasını gerçekleştirdi. Bugün (cumartesi) Ankara'da yapılacak olan halk oylaması lansman programına katılacaklarını söyleyen Başkan Ceyhan, 4-5 Mart gibi Kocaeli'de sahaya ineceklerini açıkladı. Başkan Ceyhan, konuşmasında şunlara değindi: "Kampanya takvim ve çalışma olarak netleşti. Ankara'ya gitmeden önce de sizlere açıklama yapmak istedik. 16 Nisan'daki halk oylamasıyla ilgili olarak bir ay öncesinde SKM'lerimizi kurduk. Daha oylamalara başlandığından bizler hazırlıklarımızı zaten tamamlamıştık. Kentteki çalışmalarımızı değerlendirmek üzere bir aydır çalışmalar yürütüyoruz.

44 OTOBÜS

Cumhurbaşkanlığı hükmet sistemiyle ilgili vatandaşlara anlatacaklarımız ve muhalefetin sistem hakkında yalanlarını anlatacağız. İl yöneticilerimiz; Yusuf Akın, Abdullah Eryarsoy, Emel Ceylan Balcıoğlu, Mustafa Kocaman ve istişare kurulu üyemiz Halit Çokan ile il bazındaki eğitimlerimizi tamamladık. Diğer yandan ilçe başkanlarımız, mahalle başkanlarımız eğitimlerini yapıyor. 4 ya da 5 Mart gibi sahalara ineceğiz. Bu 18 maddenin ne olduğunu daha eğitimli ve bilgili bir kadro ile vatandaşlara anlatacağız. Takvim kısaldı. Bugün (dün)  itibariyle 51 gün kaldı. Yarın genel merkezimiz tanıtım lansman çalışmalarıyla ilgil teşkilatları Ankara'ya davet etti. 44 otobüslük katılımla Ankara'ya gideceğiz.

 

MİTİNG MART AYININ ORTASINDA

Kampanyanın kodlarını da o toplantıda sonra görüp, bizler de Kocaeli'deki planladığımızı bitirmiş olduğumuz çalışmalar son şeklini vereceğiz. Bizi 15 yıldır hiç yalnız bırakmayan halkımız 16 Nisan'da da bizi yalnız bırakmayacaktır. Bu akşam Ankara'da sayın bakanımız, milletvekillerimiz, il kadın ve gençlik kollarımızla birlikte bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kayınbiraderi Süleyman Sivri'nin vefat etmesinden dolayı bugün Ankara'ya bizimle gelemeyecek. Başbakan'ın kente 5 Mart'ta geleceği de doğru değil, mart ayının ortası gibi bekliyoruz. Program netleşince paylaşacağız. Büyük ihtimal Perşembe Pazarı'nda 'evet' kampanyasıyla ilgili en güçlü program yapılacaktır." 

'EVET' PLATFORMUYLA ORTAK ÇALIŞMA

MHP ile ortak çalışma yapılıp yapılmayacağı sorularına da cevap veren Ceyhan, "Bizler il başkanları olarak her zaman bir aradayız. Genel olarak presnsip partilerin kendi tabanlarına çalışmalar yapması, ama bunun dışında 'evet platformu' çatısı altında bir araya gelinip kampanyalar yapabiliriz. Doğru olanın da bu olduğunun kanaatindeyim. Bu arada kentimizde BBP İl Başkanlığı'nda da değişiklik oldu, kongrenin hayırlı olmasını diliyorum. Nasipse mart ayının ilk haftasında da il başkanları toplantısına biz ev sahipliği yapacağız" diye konuştu.

"KARARI BAŞIMIZIN ÜSTÜNE KOYACAĞIZ"

CHP tabanı içerisinde 'evet' diyenlerin olacağı yönündeki açıklamaları ve CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay'ın böyle bir şey olmayacağı yönündeki açıklamalarını değerlendiren Ceyhan, "Hayır diyen herkes terörist deme hakkı biz de yoktur. Biz bunu güzel bir şekilde ayırabiliyoruz. 18 maddede herhanbi bir bölünme, tek adamcılık yokken tek adam diyen onlar, biz ise 'siz HDP ile aynı saftasınız' deyince 'biz öyle miyiz' diyorlar. Milletimiz bu tabloyu net bir şekilde görüyordur. Bu taktiksel olarak doğru bir şey değildir. Bu millet ne karar verdiyse başımızın üstüne koyacağız. Diğer partiler de bu milletin verdiği kararı öpüp başına koyacak. Kılıçdaroğlu'nun ilk defa milli irade demesi, 'cumhurbaşkanına Recep denmesin, AKP denilmesi Adalet ve Kalkınma Partisi denilsin' demesi de yeni anayasanın güzelliği şimdi ortada çıktı. Partiler radikallikten çıktı. Demokrasiye inanıyorsanız özünüzde sözünüzde bir olmalı. Evet ve hayır diyende dediğinden sorumlu olmaz, evet diyen partiler hayır diyen partiler birbirlerinden alınmamalı" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.