Pelikan öğrencilerinden resim sergisi

Pelikan öğrencilerinden resim sergisi

 Özel Pelikan Ortaokulu öğrencilerinin yapmış olduğu eserlerin sergilendiği resim sergisinin açılışı yapıldı.  Özel Pelikan Ortaokulu öğrencilerinin...

 

Özel Pelikan Ortaokulu öğrencilerinin yapmış olduğu eserlerin sergilendiği resim sergisinin açılışı yapıldı.  Özel Pelikan Ortaokulu öğrencilerinin ünlü ressamların eserlerini aynısını yaptığı resimlerin sergileneceği resim sergisinin açılışı dün yapıldı. Eskihisar Osman Hamdi Bey Müzesi’ndeki resim sergisinin açılışına Özel Pelikan Ortaokulu Kurucusu Gülay Körükmez, Özel Pelikan Ortaokulu Müdür Sibel Demir Akmusluk, Özel Pelikan Ortaokulu Resim Öğretmeni Ufuk Muslu, Gebze Ticaret Odası Meclis Üyesi Sevgi Çiler, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Serginin açılış kurdelesinin kesiminden sonra davetliler sergideki resimleri inceledi.

200’DEN FAZLA ESER

20-24 Nisan tarihleri arasında açık olacak sergiyle ilgili olarak bilgi veren Özel Pelikan Ortaokulu Resim Öğretmeni Ufuk Muslu, “Özel Pelikan Ortaokulu olarak ünlü ressamlardan eserler yapmaya başladık. Her öğrencimiz ünlü bir ressamdan ya da birden fazla eser yaptı. Yapılan bu çalışmayı başarı ile tamamladık. Sergimizde 200’den fazla eser var. Öğrencileri eserlerinin tıpkısı yapmayı başardı. Picasso’nun dediği gibi her çocuk bir sanatçıdır. Asıl önemli olan büyüdüklerinde de sanatçı kalabilmeleridir. Bizler de o anlayışla yola çıktık. Çocukların emeğine sağlık diliyorum.” dedi.

YAŞAMSAL ÖDEVLERİNİ PASPORTALADIK

Özel Pelikan Ortaokulu Müdür Sibel Demir Akmusluk da sergide sadece ünlü ressamların resimlerinin yanında farklı bir çalışma da yaptıklarını ifade ederek, “Sergide resimlerin dışında sergimizde öğrencilerimizin yapmış olduğu yaşamsal ödevlerini de pasportaladık. Öğrencilerimizin okulumuzun bünyesinde pazara gitme, düğme dikme, yemek pişirme, evcil hayvan besleme, sokak hayvanlarını besleme, bitki besleme gibi bir takım çalışmalar yaptırmıştık. Bunları da sergimize dâhil ettik.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.