Patlayıcı ortamların güvenliği anlatıldı

Patlayıcı ortamların güvenliği anlatıldı

  EMO Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen sempozyumda patlayıcı ortamların güvenliği ele alındı. Zongul’dakta düzenlenen sempozyuma çok...

 

 

EMO Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen sempozyumda patlayıcı ortamların güvenliği ele alındı. Zongul’dakta düzenlenen sempozyuma çok sayıda davetlinin katıldığı görüldü.

ATEX (Patlayıcı Ortamlarda Güvenlik) Sempozyumu etkinliğinin dördüncüsü Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK),  Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK), Zonguldak Belediyesi, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, TMMOB'ye bağlı Çevre, Jeoloji, Kimya, Maden ve Makine Mühendisleri Odaları desteği ile TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi tarafından 07-08 Aralık 2017 tarihlerinde Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Patlayıcı ortamlarla ilgili olarak ulusal ve uluslararası mevzuat uygulamaları, personel eğitimi, iş ve işçi sağlığı güvenliği, kamusal denetim, ürün belgelendirme konularının yer aldığı sempozyumda; bu alandaki sektörlerde çalışan, üreticiler, ürün geliştiren, ürün kullanıcıları, denetim sürecinde yer alanlar ile mevzuat yapıcıları bir araya getirildi.

600’e yakın katılımcının bulunduğu etkinlik ilgiyle takip edildi. Sempozyumda "ATEX Yönetmelikleri Kapsamında Denetim" başlıklı panelin yanı sıra 4 farklı oturumda 18 bilimsel bildiri sunuldu. Ayrıca Devlet Madencilik Kurumu (WUG)- Polonya’dan Roman Sasiadek tarafından " Safety in the polish coal mines " konulu ve CSA Group Sira Certification – İngiltere’den Andrew Holmes tarafından "ATEX, IECEx and Personnel Certification" konulu 2 çağrılı bildiri sunuldu. ATEX (Patlayıcı Ortamlarda Güvenlik) Sempozyumu' nun açılış töreninde Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Bülent Özgümüş, patlayıcı ortamlarla ilgili olarak; çalışanlar, üreticiler, ürün geliştirenler, kullanıcılar, denetim sürecinde yer alanlar ile mevzuat yapıcıları bir araya getirerek, deneyim, bilgi birikimi, yeni düzenlemeler, araştırmalar, ürünler, sorunlar ve çözümleri paylaşmak; böylece patlayıcı ortamlarda güvenli çalışmayı sağlamak hedefiyle 2011 yılından itibaren ATEX sempozyumları düzenlendiğini belirtti. İlki 2011 yılında Ankara'da, ikincisi 2013'te Gebze'de, üçüncüsü 2015'te Kocaeli'nde gerçekleştirilen ATEX Sempozyumlarının bu yıl dördüncüsünün yapıldığına işaret eden Özgümüş, sempozyumda, 6 oturumda ikisi uluslararası davetli olmak üzere toplam 20 bildirinin sunulacağını ve "ATEX Direktifleri Kapsamında Denetim" konulu bir panel yapılacağını kaydetti. EMO Kocaeli Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sözen, konuşmasına 4 Aralık Dünya Madenciler günü ve 5 Aralık Kadın Hakları Günü'nü kutlayarak başladı. ATEX Sempozyumu'nu daha fazla enerji ve emek harcama pahasına olsa da Zonguldak'ta düzenlemelerinin özel bir anlamı olduğunu belirten Sözen, "Ülkemizde kara elmas olarak da adlandırılan kömür madenciliği Zonguldak havzasında 1828 yılında keşfedilmiş ve 1848'de işletilmeye başlanmıştı. Madencilik bilinen en eski sektör olmasının yanında kömür, elektriğin keşfi ve elektrik ile çalışan ekipmanların gelişimine kadar, sanayi devriminin ilk ve tek enerji girdisi olmuştu. Patlayıcı ortamlarla ilk karşılaşma kömür madeni ocaklarında gerçekleştiği için patlayıcı ortamlarla ilgili önlemlerin ve exproof teknolojisinin öncülüğünü de bu sektör yapmıştır. Patlayıcı ortamlarda güvenlik yani ATEX sempozyumunu bu şehrimizde gerçekleştirmek, sempozyumun ruhuna da çok uygun düşecekti. Bugün bu kararımızın ne kadar doğru olduğunu görüyor ve sizlere katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz." Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.