“Özel ziyaretin sebebi Türkiye’yle anlaşma”

“Özel ziyaretin sebebi Türkiye’yle anlaşma”

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri'nin 'çok özel' şeklinde tanımladığı Türkiye ziyaretinde yaptığı görüşmelerde ne konuşulduğu...

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri'nin 'çok özel' şeklinde tanımladığı Türkiye ziyaretinde yaptığı görüşmelerde ne konuşulduğu belli oldu. Türk mevkidaşı Hulusi Akar'ın davetlisi olarak üst düzey bir askeri ve siyasi heyet başkanlığında Türkiye'ye gelen Bakıri'nin sınır güvenliğini masaya yatırdığı kaydedildi.

İran’ın resmi haber ajansı IRNA’da yer alan habere göre Bakıri, Türkiye ziyaretinde ağırlıklı olarak Türkiye-İran sınırının güvenliğini ele alacak. Bakıri’nin bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’la da bir araya gelecek.

Ajansa konuşan Devrim Muhafızları Generali Ramazan Şerif, “Terörist gruplar İran-Türkiye sınırının batı ve kuzey batı yönlerinden istikrarsızlık sağladı. Her ne kadar güvenlik güçlerinin müdahalesi sayesinde güvenlik sağlansa da yatırımcılar teröristlerin hamlelerinden endişe ediyor” diyerek Bakıri’nin Türkiye ziyaretinin esas konusunun sınır güvenliği olduğunu ifade etti.

Şerif, İran’ın Türkiye’yle sınır güvenliği ve terörle mücadele konusunda sağlam anlaşmalar yapmak istediğini de dile getirdi.

Bakıri, 3 günlük Türkiye ziyaretinde mevkidaşı Hulusi Akar’la bir araya gelmişti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.