Özel Gebze Eğitim Kurumlarında Cumhuriyet şöleni

Özel Gebze Eğitim Kurumlarında Cumhuriyet şöleni

  Özel Gebze Eğitim Kurumlarının İlkokul ve Ortaokul Bölümlerinin hazırlamış olduğu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama ve Şehitleri anma programı...

 

 

Özel Gebze Eğitim Kurumlarının İlkokul ve Ortaokul Bölümlerinin hazırlamış olduğu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama ve Şehitleri anma programı veli ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. 

Program İstiklal Marşı ve Aziz Şehitlerimizi anma adına saygı duruşu ile başladı, açılış konuşmasını Özel Gebze Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Yusuf Levent gerçekleştirdi. Yusuf Levent şunları söyledi, “ 28 Ekim 1923 akşamına kadar hükümetin kurulamaması üzerine, Mustafa Kemal Paşa, Çankaya Köşkü'nde arkadaşlarına "Yarın cumhuriyeti ilân edeceğiz." diyerek fikrini açıkladı. O gece İsmet Paşa ile birlikte 1921 Anayasası'nın bazı maddelerini değiştiren kanun tasarısını hazırladı. "Türkiye Devleti'nin hükümet şekli cumhuriyettir." hükmünün yer aldığı tasarı üzerinde TBMM'de yapılan konuşmalardan sonra cumhuriyetin ilânı kabul edildi. "Yaşasın cumhuriyet!" sesleri arasında alkışlarla cumhuriyet 29 Ekim 1923’te ilân edildi.” Dedi.

NEVİN ASLAN, “CUMHURİYET SONSUZA DEK YAŞAYACAK”

Özel Gebze İlkokulu ve Ortaokulu Okul Müdürü Nevin Aslan : “Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 94.yılını gururla kutlamaktayız. Atamızın yadigarı cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalabilmesi için elimizden ne geliyor ise yapmalıyız. Çocuklarımıza her zaman vatan sevgisi, millet sevgisi ve bayrak aşkını aşılamalıyız. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, bu vatan için kanlarını dökmüş dedelerimize, geçmişimize minnet ve şükran borçluyuz.  Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk demiştir ki :” Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır.” Dedi.

ÖĞRENCİLERDEN GÖSTERİLER

Özel Gebze Ortaokulu Beden Eğitim Öğretmeni Binay Koçak ‘ın öğrencilerle hazırlamış olduğu “Atatürk ve Gençlik” skeçi başarıyla sahnede yerini aldı. Öğrencilerin göstermiş olduğu performans velileri duygulandırdığı görüldü. Özel Gebze İlkokulu 1. Sınıf öğrencisi Mustafa Arda Sağlamlı’nın okumuş olduğu “Cumhuriyet” isimli şiiri ise ayakta alkışlandı. Yine Özel Gebze İlkokulu Tiyatro Kulübü Sorumlu Öğretmenleri Aysel Sözer ve Ezgi Zeren’in öğrencileri ile birlikte hazırlamış olduğu “Cumhuriyet Ağacı” adlı tiyatro eseri sahnelendi. Türkçe öğretmenleri Yeşim Çırak, Başak Uzun ve Seçil İmren desteğinde öğrencilerin sunduğu Oratoryo ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama ve aziz şehitleri anma programı alkışlar eşliğinde sona erdi.






HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.