Özel Gebze Eğitim Kurumları’ndan yardım kampanyası

Özel Gebze Eğitim Kurumları’ndan yardım kampanyası

  Türkiye İlköğretim Okullarına Yardım Vakfının yıllardır öncülüğünü yaptığı köy okullarına yardım kampanyasına dahil olan Özel...

 

 

Türkiye İlköğretim Okullarına Yardım Vakfının yıllardır öncülüğünü yaptığı köy okullarına yardım kampanyasına dahil olan Özel Gebze Eğitim Kurumları öğrencileri ve velilerinin desteği ile oluşturulan yardım kolileri yola çıktı.

Yoğun ilgi gören yardım kampanyasında Özel Gebze Eğitim Kurumlarının öğrenci ve velilerinin almış olduğu kışlık botlar, kazaklar, montlar, çoraplar, atkılar, berelerin dışında kırtasiye malzemeleri, okul araç ve gereçleri alınarak kolilendi. 

Soğuk kış günlerinin yaşandığı ülkemizde köy okullarında yakacakları olmayan, giyecek montları, ayaklarında sıcak tutacak botları, ayakkabıları olmayan çocuklarımıza alınan malzemeler İlkyar Vakfının havuzunda toplanarak ihtiyaç sahibi okullara çocuklara verilebilmesi için yönlendiriliyor.

 

ONLARA EL UZATIYORUZ

 

Özel Gebze Ortaokulu Müdür Yardımcısı Azmi Akbaş,  “Bir öğrenciye okuma yazma öğretebilirsiniz ama önemli olan ayrıca yardıma muhtaç, kitabı defteri olmayan, imkansızlıklar içerisinde yaşamını sürdüren, maddi anlamda zorluklar yaşayan, soğuk havalarda onları ısıtacak bir giysisi bile olmayan çocuklarımız var. Onlara el uzatmak, yüreklerini ısıtmak bizleri de mutlu edecektir. Bu yüzden bu tip organizasyonlar çok önemli ve değerli. İnsan olmanın özü yardımlaşmak ve paylaşmaktır. Bizler paylaşmayı ve yardımlaşmayı öğretirsek eğer bizlerin yetiştirmiş olduğu çocuklarımızın da çocukları aynı değerlerle nesiller boyu ilerleyecektir.” Dedi.

 

KATKI  SAĞLADIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ

 

Özel Gebze İlkokul ve Ortaokul Müdürü Nevin Aslan ise “ öğrencilerimizin ve velilerimizin değerli katılımlarıyla gerçekleştirdiğimiz bu yardım kampanyasıyla köy okullarında yardıma muhtaç çocuklarımızın yüzünü güldürmeyi amaçladık. Onların bu zor şartlar altında okumaya çalıştıklarını gördükçe yüreğimiz burkuluyor. Ayaklarında giyecek bir çorabı bile olmayan, sırtlarında bedenlerini soğuk havadan koruyacak montları kazakları olmayan veya yazı yazacak bir defteri kalemi olmayan çocuklarımızın olması bizleri mutsuz ediyor. Onlarında okuma hakkı var. Ve bizlerde bu anlamda öğrencilerimizle, velilerimizle kolları sıvadık ve bir nebzede olsa bir katkı sağlamak istedik. Bu yardım kampanyası o kadar çok ilgi gördü ki bu ilgi bizleri çok mutlu etti.”dedi.

 

VAKFIN AMACI

 

Özel Gebze Eğitim Kurumları ilgili öğretmenleri Türkçe Öğretmenleri Başak Uzun, Seçil İmren ve Yeşim Çırak’ın katkılarıyla Özel Gebze Eğitim Kurumları ile buluşan İlkyar Vakfının amacı; ülkemizin görece sınırlı olanaklarla eğitimden pay almaya çalışan köy çocuklarına okuma heyecanı ve eğitimini daha ileri düzeyde sürdürme motivasyonu kazandırmak ve eğitimlerine katkıda bulunmak için hiçbir politik kaygı taşımadan, insanların eşit olduğu ilkesinden yola çıkarak ve bunun borcumuz olduğunu bilerek etkinlikler gerçekleştirmektir.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.