Özel Gebze’de seçimler yapıldı

Özel Gebze’de seçimler yapıldı

 Özel Gebze İlkokulu ve Ortaokulu'nda bir okul başkanlığı seçimi daha başarıyla gerçekleştirildi. Oldukça çekişmeli ve neşeli geçen seçimlerde...

 

Özel Gebze İlkokulu ve Ortaokulu'nda bir okul başkanlığı seçimi daha başarıyla gerçekleştirildi. Oldukça çekişmeli ve neşeli geçen seçimlerde demokrasi vurgusuna da dikkat çekildi.

 

Özel Gebze Eğitim Kurumlarında öğrenciler kendilerini ilçede temsil edecek olan okul öğrenci temsilcisini seçmek için sandık başına gittiler. Okul başkanını belirlemek için yapılan seçimle ilgili bilgi veren Okul Müdürü Nevin Aslan, yapılan etkinlikte öğrencilerin demokrasi anlayışını bu seçimlerle uygulamalı olarak pekiştirdiklerini ifade etti.

Özel Gebze İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Nevin Aslan sözlerinde demokratikleşmenin önemini vurgulayarak; “Günümüzde gençlerin topluma bakış açısında demokratik düşünceyle hareket etmek sosyal gelişimleri için önemli. Hangi statüde olunursa olunsun bu süreçler yaşamları boyunca onlara yol gösterecektir. Öğrencilerimizin kazanımlarına bu düşünceyi empoze edebilmek adına yapılan okul meclisleri başkanlığı seçimleri iradelerinin gelişimlerini sağlar. Sosyal hayattaki duruşlarını belirler. Analitik düşünme yeteneği, iyi bir müzakereci olmalarına yardımcı olur, dinlemeyi ve ifade etme yönlerini geliştirirken adaletli davranmayı öğrenirler. Bu anlamda kendi yollarını çizerlerken belki de geleceklerinde iyi bir bürokrat olmanın temelini atabilirler. Göstermiş oldukları performanslardan, adilane bir yarışta kendilerini güçlü ifade edebilme yolunda başarılar diliyorum.” Dedi.

Birbirinden değerli adayların katıldığı öğrenci temsilciliği seçimine öğrencilerden ilgi yoğundu. İlkokul Bölümü Okul Başkanlığını 3/C sınıfından Tuana Ela Girgin kazanırken Ortaokul Bölümü Okul Başkanlığını 7-B sınıfından Berra Eğcin kazandı.




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.