Otopark sorunu anlatıldı!

Otopark sorunu anlatıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yaklaşık 4 ay önce meclisten geçirdiği otopark sorunlarının sonuçları dün Gebze’de masaya yatırıldı....

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yaklaşık 4 ay önce meclisten geçirdiği otopark sorunlarının sonuçları dün Gebze’de masaya yatırıldı.  Başkan Vekili Özak, “Bu Değişikliği yapmasak on yıl sonra tüm sokaklar kilitlenecekti” dedi.

Gebze Kent Meydanı’nda düzenlenen toplantıya; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Başkan Yardımcısı Nilay Ayran, Büyükşehir İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Osman Günler, İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilcisi Ahmet Kadı, Mimarlar Odası Gebze Temsilcisi Özhan Öztürk, Gebze ve çeri ilçelerin imar müdürleri ve imar müdürlüğü çalışanları ile meclis üyeleri ile mimar ve mühendisler katıldı. Programda kısa bir konuşma yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze’nin 12 ilçe arasında konum olarak çok farklı olduğuna dikkat çekerek, planlamanın da buna göre yapılması gerektiğine dikkat çekti.

ON YIL SONRA SOKAKLAR TAMAMEN KİLİTLENECEKTİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak ise, Kocaeli’nin coğrafi konum olarak küçük bir il olduğuna dikkat çekti. Otopark sorununun çok ciddi bir sorun olduğunu vurgulayan Özak; “2005 yılında 150 bin olan araç sayısı 2016’da 355 bin olmuş, nüfusumuz ise 1 milyon 364 binden 1 milyon 780 bine ulaşmış. Araç sayısında yüzde 120 artış olurken, nüfusumuz yüzde 35 oranında artmış. 2023 yılında Kocaeli’deki araç sayısının 600 bine ulaşması planlanıyor. O yüzden bu değişikliği büyükşehir meclisinde tüm partilerin katılımı ile yani oy birliği ile aldık. Bu imar değişikliğini yapmasaydık 10 yıl sonra Kocaeli’nin bütün sokakları araçtan kilitlenecekti” dedi. Özak, 4 aylık uygulama sürecinde önemli yol aldıklarını vurguladı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.