Ortadoğu'da cehennemin kapıları açıldı! 'Öfke Cuması'

Ortadoğu'da cehennemin kapıları açıldı! 'Öfke Cuması'

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına ‘ABD cehennemin kapılarını açtı” diye tepki gösteren Hamas, cuma...

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına ‘ABD cehennemin kapılarını açtı” diye tepki gösteren Hamas, cuma gününü “Öfke Cuması” ilan ederek tüm Filistinlilere “Kudüs’e destek” için toplanma çağrısında bulundu. Birçok ülkede de ABD elçilikleri ve konsoloslukları önünde gösteri yapılacak.

Filistin İslami Direniş Hareketi HamasABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma ve Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararına karşı Filistinlilere Cuma gününü “öfke cuması” ilan ederek, “Kudüs’e destek” için toplanma çağrısında bulundu. Hamas açıklamasında, Kudüs’ün Filistin halkının kırmızı çizgisi olduğu vurgulanırken, kararın reddedildiği kaydedildi. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye de, İslam dünyası ve Arap ülkelerine seslenerek, “Üzerlerine düşen tarihi sorumluluğu yerine getirme ve İsrail yanlısı ABD yönetimine karşı tek yürek olma” çağrısında bulundu. Öfke Cuması için Filistin dışında da dünyada ABD büyükelçilikleri ve konsoloslukları önünde geniş çaplı protesto gösterilerinin düzenleneceği belirtiliyor.

TRUMP POSTERLERİ YAKILDI

ABD’nin kararına karşı Filistin halkı sokaklara döküldü. Gazze Şeridi’ndeki Filistinli grupların çağrısı üzerine düzenlenen gösteriye yüzlerce kişi katıldı. ABD ve İsrail bayraklarının yakıldığı gösteride Filistin bayrakları ve ABD’nin Kudüs kararını protesto ettiklerini ifade eden yazıların olduğu dövizler taşındı. Beytüllahim’de düzenlenen protestolarda da ABD ve Trump posterleri yakıldı. Doğuş Kilisesi’nin avlusunda toplanan onlarca gösterici, ellerinde üzerleri çarpı işaretiyle çizilmiş Trump resimleri taşıdı. Göstericiler, “Amerika yılanın başıdır, Filistin halkı teslim olmayacak” şeklinde sloganlar attı.

KARARIN İLANIYLA IŞIKLAR SÖNDÜ

Trump'ın kararını ilan etmesiyle Mescid-i Aksa ile Hristiyanlarca Hazreti İsa’nın doğduğuna inanılan Batı Şeria’daki Mehd Kilisesi meydanındaki Noel ağacının ışıkları söndürüldü.

Öte yandan görgü tanıklarına göre, Beytullahim kentinde Hristiyanlarca Hazreti İsa’nın doğduğuna inanılan Mehd Kilisesi (Doğuş Kilisesi) meydanındaki ışıklandırılmış Noel ağacı da aynı dakikalarda karartıldı.

Mescid-i Aksa’nın ışıklarının söndürülmesine ilişkin Kudüs İslami Vakıflar İdaresi’nden herhangi bir açıklama yapılmadı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.