Önce tapular verilsin!

Önce tapular verilsin!

 Yavuzselim ve Hürriyet Mahallesi’nin tapu sorunu önceki gün yapılan meclis toplantısı sonrası yine gündem konusu oldu. Gebze Belediye Başkanı Adnan...

 

Yavuzselim ve Hürriyet Mahallesi’nin tapu sorunu önceki gün yapılan meclis toplantısı sonrası yine gündem konusu oldu. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Vatandaşın mağdur edilmesini istemiyoruz” derkin, CHP’li Güzey ise o zaman yarın hemen tapuları verin” dedi.

Önceki gün yapılan meclis oturumu sonrası Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker. İlk olarak meclis üyelerine bilgi verdi, ardından da her iki mahalleden gelen 20 kişilik bir grupla görüştü. CHP’li Meclis Üyesi Eşref Emin Güzey, konu hakkında bugüne kadar detaylı ve net bilgi verilmediğine dikkat çekerek, “Ne yapılacak ve ne zaman yapılacaksa madde madde bize de açıklayın. Bu iki mahallede oturan insanlar ne zaman tapu sahibi olacak ve ne kadar para ödeyecekler, bunların hepsi netlik kazanmalı, böyle olursa bilgi kirliliği de olmaz” dedi.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise, sorunu çözmek için risk aldığını söyledi ve vatandaşın mağdur edilmemesi için çaba sarf ettiklerine dikkat çekti. Bölge halkını zaman zaman yanlış bilgilendirildiğini söyleyen Köşker, “Yol üzerinde onlarca insan var ve bu insanların da mağdur edilmemesini arzu ediyoruz. Başkasının tapulu arsası üzerine yapılmış 154 bina var, bu insanların durumu da göz önünde bulundurulmalı. Hazine yerinde olan vatandaş kendiliğinden bu sorunu çözemez. Arapçeşme’de 20, Mevlana’da 8-9 senedir hazine ile sorunu çözemeyen insanların olduğunu biliyoruz. Bu olay o kadar basit bir olay değil, 1 milyon kamulaştırma, 300 milyon altyapı bedeli olan bir proje. Daha önce hisseli tapu vereceğimizi söyledik ancak, sonra anladık ki bu insanların yüzde 52’si tapu alamıyor. O yüzden kimseyi mağdur etmemek için çaba gösteriyoruz” dedi.

MAĞDURİYET YAŞANMADAN ÇÖZÜLECEK

Köşker, daha sonra Hürriyet ve Yavuz Selim mahalle sakinleri temsilcileriyle düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Kent meydanı menekşe nikah salonunda gerçekleşen istişare toplantısında Başkan Köşker, mahalle temsilcilerinin önerilerini dinledi ve çalışmalarda gelinen son durum hakkında bilgi verdi. Köşker, Hürriyet ve Yavuz Selim mahallerinde yapılan 2B çalışmaları ve projeleri hakkında mahalle sakinleriyle karşılıklı istişarede bulundu.  Başkan Köşker, “Bu işin çözüme kavuşması için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Üstümüzde büyük bir sorumluluk var. Bunun farkındayız. Bu anlamda kimseyi mağdur etmeden bu sorunu nasıl çözeceğimizi istişare ediyoruz. Konuyu Başbakanlık ve bakanlıklar da yakından takip ediyor.  Sizlerden isteğim sakinliğinizi muhafaza edin, bizlere ve hükümetimize güvenin. Bu sorun artık sona yaklaştı ve inanıyorum ki herkesi mutlu edecek bir sonuca kavuşturacağız” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.