Omurga cerrahisi için önemli transfer

Omurga cerrahisi için önemli transfer

 Alanında deneyimli, uzman hekim kadrosu ve tıbbi altyapısıyla Gebze’de 7 yıldır hizmet vermeye devam eden Medical Park Gebze Hastanesi kadrosunu güçlendirmeye...

 

Alanında deneyimli, uzman hekim kadrosu ve tıbbi altyapısıyla Gebze’de 7 yıldır hizmet vermeye devam eden Medical Park Gebze Hastanesi kadrosunu güçlendirmeye tüm hızıyla devam ediyor. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Rüştü Çaylı Mart ayı itibariyle Medical Park Gebze Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nde (Nöroşirurji) hasta kabulüne başladı.

Medical Park Gebze’de görev yapan Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Rüştü Çaylı, “İnsan omurgasının yandan bakıldığı zaman (sagital plan) değişik eğrilikleri vardır. Anne karnında tamamen öne doğru eğimli olan omurga, doğumdan sonra çocuğun başını dik tutması ile boyunda ve ayakta durmaya başlaması ile belinde ters eğrilikler gelişir. Bu omurganın dengeli halidir. İnsan omurgasına önden bakıldığında (koronal plan) hiçbir eğrilik yoktur, düzdür. Koronal planda omurgada eğim gelişmesi skolyoz olarak tanımlanır. Eğimin büyüklüğü eğimin başlangıcı ve bitişi arasında ki açının ölçümü ile saptanır. 10 dereceye kadar olan eğriler skolyoz olarak kabul edilmez. Eğrilik omurganın değişik bölümlerinden birinde veya birkaçında olabilir. Skolyoz değişik nedenlere bağlı olarak gelişebilir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.