Okullardan çevreye destek!

Okullardan çevreye destek!

 Gebze’de bulunan ilk ve ortaokullar atık piller konusunda çevreye ciddi anlamda destek sağlandı. Bir yıl içerisinde Gebze bölgesindeki okullardan...

 

Gebze’de bulunan ilk ve ortaokullar atık piller konusunda çevreye ciddi anlamda destek sağlandı. Bir yıl içerisinde Gebze bölgesindeki okullardan 2 bin 160 kilo atık pil topladığı açıklandı. İlk üçe giren okullara ise hediyeler verildi.

Çevre Haftası dolayısı ile dün Gebze Osman Hamdi Bey sahnesinde program düzenlendi. Programa Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Belediye Başkan Yardımcısı Nilay Ayran, İlçe Spor Müdürü Gökhan Yavaşer, Belediye temizlik işleri müdürü Yalçın Yıldırımtepe, Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Aşıkoğlu, okul müdürleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı. Programda konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, çevre ve doğanın temizliğinin önemine dikkat çekerek, “çevreyi ve doğayı kirleten anne ve babanız dahi olsa uyarıda bulunmalısınız” dedi. “Çevre bizim ikinci evimiz” diyen Köşker; “Nasıl ki evimizin kirli olmasını istemiyorsak çevreyi ve havayı da kirletmeyeceğiz, sokakta yediğimiz hiçbir şeyin atığını çevreye atmayacağız, cebimize koyup en yakın çök kutusuna atacağız” dedi. Ardından Gebze’nin maskotu “Terbi” tanıtım filmi gösterildi ve sonra da en çok atık pil toplayan Emlak Konutları İlkokulu, Diler Demir Ortaokulu ve 50. Yıl Chrysler Ortaokulu müdür ve öğrencilerine ödülleri başkan Köşker tarafından verildi. “Çevre ve geri dönüşüm” konulu tiyatronun ardından öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.