OHAL bir an önce kaldırılmalı!

OHAL bir an önce kaldırılmalı!

 Gebze’de de referandum sürecinde ‘Hayır’ oyu verenler başta olmak üzere birçok siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütü, Gebze Emek ve Demokrasi...

 

Gebze’de de referandum sürecinde ‘Hayır’ oyu verenler başta olmak üzere birçok siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütü, Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri adıyla bu sefer adalet için bir araya gelerek, OHAL’in kaldırılmasını istediler.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan adalet yürüyüşü, İstanbul’a doğru ilerlemeye devam ediyor.  25 gün süreceği öngörülen bu yürüyüşle birlikte Gebze’de de referandum sürecinde ‘Hayır’ oyu verenler başta olmak üzere birçok siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütü bir araya geldi. Başlatılan yürüyüşün taleplerinin esas olarak geniş bir kesimin de talepleri olduğunu belirten bileşenler 25 günlük süreç içerisinde de bir dizi etkinlik planlayacak. Bu sürecin İhraç edilen kamu emekçileri, grevi yasaklanan işçileri, tutuklu HDP milletvekilleri ve gazetecileri kısacası toplumda uzun bir süredir yürütülen baskı politikalarını kapsadığını da belirten Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri öncelikle OHAL’in bir an önce kaldırılmasını istedi. Çağrıcısının CHP Gebze İlçe Örgütü olduğu ancak tüm bileşenlerinin eşit temsil edildiği Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri’nin konuya dair ilk toplantısında kimi konular karara bağlandı. Buna göre en kısa sürede bir basın metni hazırlanacak, yürüyüşün ardından basın açıklaması ile kamuoyuna duyurulacak. Slogan olarak tek kelime, “Adalet” kullanılacak. Etkinlik sayfası oluşturulması da karara bağlanırken pazar günü akşamı gerçekleşen toplantının hemen ardından Facebook üzerinden o sayfa oluşturuldu.

Gebze’deki toplantıya;  CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, İl Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Koçoğlu, Gebze İlçe yöneticileri İsmail Sungur, Kezban Ay Şenlik, Bülent Evciman, Olcay Öğüt ve Ümit Malkoçoğlu ile Gebze Kadın Kolları Başkanı Ülker Yiğit, HDP Gebze İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Engin Güleser, Cezmi Çeçen ve Mustafa Altunbaş, EMEP Gebze İlçe Başkanı Hasan Atik ile yöneticiler/üyeler Muhammet Uludağ, Yusuf Akar ve Damla Uludağ, Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Oğur Aydın ve yönetici Eylem Bahadır, DİSK Emekli-Sen Gebze Temsilciliği Başkanı Cemil Yüksek, Makine Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği Başkanı Sinan Yücel, Gebze Kent Politikaları Üretim ve Geliştirme Derneği Başkanı Ali Fuat Bilir, Gebze Birleşik Haziran Hareketi üyesi Arif Buğra Aydoğan, Gebze Dersimliler Derneği yöneticisi Murat Ozan ve Özgürlük Kitabevi sahibi Tahir Canan gibi isimler katıldı.

Öte yandan toplantıda bir yürütme kurulu oluşturulması da karara bağlandı. Buna göre yürütme İsmail Sungur (CHP), Oğur Aydın (Eğitim-Sen), Sinan Yücel (MMO), Damla Uludağ (Gebze Demokrasi İçin Güç Birliği), Arif Buğra Aydoğan (Gebze Birleşik Haziran Hareketi), Ali Fuat Bilir’den (Gebze Sivil Toplum Dayanışma Platformu) oluştu. Yürütmeye HDP de bir yönetici verecek.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.