“Öğrenciye zam olmaması bizim için sıkıntı” 

“Öğrenciye zam olmaması bizim için sıkıntı” 

 Kocaeli Otobüs ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt yeni ulaşım zammında öğrencilere zam olmamasına  tepki gösterdi. Kurt yaptığı...

 

Kocaeli Otobüs ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt yeni ulaşım zammında öğrencilere zam olmamasına  tepki gösterdi. Kurt yaptığı açıklamada, “Öğrenciye zam olmaması bizim için sıkıntı. Bizde ilkokul, ortaokul, lise yok. En büyük handikabımız bu. Bizim en çok üniversite talebimiz var. Üniversite güzergahlarımız çok meşakkatli ve uzun. Genel sekreter yardımcımızla görüştüğümüz üstüne basa basa söyledik. En azından bir 10 kuruş daha zam gelmesi için. Merkeze yüzde 5 gibi bir zam talep ettik, ama Türkiye’deki şartların buna elvermediğini belirttiler” ifadelerini kullandı.

MESAFEYE GÖRE ÜCRET GELMELİ

Sözlerine devam eden Kurt, “Zam oranı şehiriçi yüzde 10, Kocaeli genelinde yüzde 6-7’ye tekabül ediyor. Fazla bir zamda da merkezdeki kısa mesafedeki yolcuyu karşımıza alıyoruz. Aslında onunla alakalı odamızın 3 seneden beri gündeme getirdiği bir konu var. Mesafeye göre ücretlendirme. İnşallah önümüzdeki dönemde duraklara ‘Cico’ sistemi denilen uygulama getirilecek. Böylece adaletsizlik önlenmiş olacak. Tramvaya zaten bir öteden beri karşıydık. Bu kentte yaşıyoruz. Fazla uçuk rekabetleri doğru bulmuyoruz. Türkiye’de açık ara ücret tarifesi hiçbir yerde yok. Biz karara şerhimizi koyduk” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.