“Obezite çağın hastalığıdır”

“Obezite çağın hastalığıdır”

 Türk Cerrahi Derneği tarafından cerrahi hekimler ve akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen Cerrahi Araştırma Kongresi'nin 9'ncusu Kocaeli Üniversitesi'nde...

 

Türk Cerrahi Derneği tarafından cerrahi hekimler ve akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen Cerrahi Araştırma Kongresi'nin 9'ncusu Kocaeli Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Cerrahi Araştırma Kongresi'nin 9'uncusu Kocaeli Üniversitesi'nde düzenlendi. Kongrede cerrahi araştırma ve bilimsel aktiviteler ile çeşitli kurslar, paneller, konferanslar ve bilimsel çalışma sunumları yapıldı. Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin konferans salonunda yapılan kongrede konuşan ve obezitenin bir çok sağlık sorununun tetikleyicisi olduğunu söyleyen Selçuk Üniversitesi Rektörü Türk Cerrahi Derneği 2. Başkanı Genel Cerrah Prof. Dr. Mustafa Şahin, "Obezite kelime anlamı olarak bir insan için beklenen vücut ağırlığının yüzde 20 daha fazlası olarak tanımlanır. Vücut kitle endeksi üzerinden bunun hesaplanması yapılmakta. Vücut kitle endeksi 30'un üzerinde olanlar obez olarak kabul edilir. Tabii dünyadaki yaygınlığı giderek artıyor. Aslında obezite kronik bir hastalık olarak Dünya Sağlık Örgütü tarafından tanımlanmıştır, çağımızın hastalığıdır. Kendisi bazı sağlık sorunlarına neden olduğu gibi birçok sağlık sorununun da tetikleyicisidir. " dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.