O KADAR ÇOK Kİ

O KADAR ÇOK Kİ

KAÇ TANE CAN GÖMDÜĞÜMÜ BEN BİLE BİLMİYORUM; O KADAR ÇOK KİKirazpınar, Gebze’nin çöplük alanı. Çöplük taşındı ancak buraya atılan canlar...

KAÇ TANE CAN GÖMDÜĞÜMÜ BEN BİLE BİLMİYORUM; O KADAR ÇOK Kİ

Kirazpınar, Gebze’nin çöplük alanı. Çöplük taşındı ancak buraya atılan canlar kaldı. Çöplük alanı besleme odağı oldu. Gebze Belediyesi buradaki canlara yemek getiriyor, gönüllüler besleme yapıyor. Besleme alanının hemen yanından hafriyat kamyonları geçiyor. Hem de yarışırcasına geçiyor. Arabanızın yanından geçerken sarsılıyorsunuz rüzgârından. Oradaki canlar bu yolun iki tarafında yaşıyorlar. Bazen kavgadan kaçanlar diğer tarafa hızla geçiyor, ya da kendince başka bir sebepten dolayı.

Başlıktaki cümleyi söyleyen oradaki şantiyede görevli bir arkadaş. Kamyon şoförleri buranın besleme alanı olduğunu gayet iyi biliyorlar. Ona rağmen hız yapıyorlar. Geçen besleme günümüzde bir     cana çarpmıştı bir kamyon. Etik olarak fotoğrafı koyamadık. Parçalanmıştı. Madem ki Büyük Şehir Belediyesinin besleme alanı burası, tedbir alması ve bu canların güvenliğini sağlaması görevi değil mi? Kasisler besleme alanının çok uzağında ve yeterli değil. Radar konulabilir, kasis sayısı artırılabilir, uyarı levhaları ve cezalar fazlalaştırılabilir. Zaten sosyal olan bu canlar terk edildikleri bu yerde, sevgisiz, soğukta, bazen yarı aç yaşıyor. Bir de trafik kazalarıyla feci şekilde yitip gidiyorlar.

Bu araçlar bizler içinde tehlike kaynağı. Karşıdan ya da arkadan gelirken hızıyla ürkütüyor sizi. Yetkililerden bu araçların hem kendi güvenlikleri için, hem de insanların ve canların güvenliklerini sağlayacak şekilde denetlenmelerini istiyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.