“Muhtarlığın kutsallığına inanıyorum”

“Muhtarlığın kutsallığına inanıyorum”

 Muhtarlar Derneği yönetimini kabul eden CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, muhtarların sorunlarını çözerken siyasi amaç güdülmemesi gerektiğini...

 

Muhtarlar Derneği yönetimini kabul eden CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, muhtarların sorunlarını çözerken siyasi amaç güdülmemesi gerektiğini ifade ederek; “Bu görevin kutsallığına inanıyorum” dedi.

CHP il Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, İl Yöneticileri Harun Yıldızlı,  Selim Yıldız, Av. Hüseyin Acurman, Bilgi Dehmen, İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, İlçe Yöneticileri Ali Kuzu, Ali Kuyumcu, Kadın Kolları İl Başkanı Sevim Pekyörür, Kadın Kolları İl Yöneticileri Perihan Göksu,  Özlem Çalık, Gençlik Kolları İl Başkanı Murat Erinç ile birlikte 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle ilk olarak Türkiye Muhtarlar Derneği Fahri Başkanı Mustafa Pehlivan’ı ardından İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı Tuncay Aşkın ve yönetimini ve son olarak Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş ve yönetimini ziyaret ederek günlerini kutladı.

HER ZAMAN VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı Tuncay Aşkın, “Bizim için böyle anlamlı bir günde bizleri ziyaret ediyor olmanız bize onur verdi. Sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duyduk” dedi. İzmit Muhtarlar Derneği hakkında bilgi verdi.

SİYASİ BİR AMAÇ GÜDÜLMEMELİ

Tüm muhtarların gününü kutlayarak konuşmasına başlayan CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “Muhtarlık  önemli işlevi olan bir görev. Gönüllülük esas alınır. Siyasi bir amaç gütmeden herkesin muhtarlarımıza yardımcı olması lazım. Çünkü siyasi bir görev değil. Muhtarlık kurumu da aynı Belediye Başkanlığı gibi seçildikten sonra siyaset olmaması lazım. Ayrım yapılmaması gerekir. Ben bu görevin kutsallığına inanıyorum” dedi. Sizler devletin mahalle ve köylerde baş parmağısınız diyen Sarıbay, “Bizde siyasi bir amaç gütmeden elimizden geldiğince destek ve yardım sözü veriyoruz “ ifadelerini kullandı.  Muhtarlık kurumunun önemli bir kurum olduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, “Yaptığınız işin zorluklarını biliyoruz ve her fırsatta dile getirerek çözüm önerileri sunuyoruz.  Sizlerin sorunlarını çözmek demek aynı zamanda bu durumdan doğrudan etkilenen vatandaşımızın da sorununu çözmek demektir. Halka en yakın birimler olarak demokrasi ve halkın katılımı açısından önemli bir role sahipsiniz. Yetkilerinizin biraz daha arttırılıp, güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.