Muhalif konuşan robotun fişi çekildi! Yapay zeka inanılmaz boyutlara ulaşıyor… | Son teknoloji haberleri

Muhalif konuşan robotun fişi çekildi! Yapay zeka inanılmaz boyutlara ulaşıyor… | Son teknoloji haberleri

Teknoloji evrim geçirerek inanılmaz boyutlara ilerliyor. İnternetin evriminde bir sonraki halka olarak görülen chatbot'lar bir cins robot yapay zeka programı...

Teknoloji evrim geçirerek inanılmaz boyutlara ilerliyor. İnternetin evriminde bir sonraki halka olarak görülen chatbot'lar bir cins robot yapay zeka programı olarak tanımlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Çin'de geliştirilen bir chatbot ilginç bir olaya neden oldu...

Birkaç gün önce Facebook’un Facebook’un yapay zeka çalışmaları kapsamında başlatıtğı programını chatbot’ların İngilizceyi bırakıp kendi yarattıkları dil ile anlaşmaya başlaması konuşulmuş, Facebook bu olaydan sonra çalışmaları durdurma kararı almıştı. Şimdi benzeri bir olay Çin’de meydana geldi.

MUHALİF KONUŞTU FİŞİ ÇEKİLDİ

Online sansür ile sıklıkla dış basında yer alan Çin’de bit IT firması Komünist Parti’yi eleştiren chatbot’un fişini çekti. Yapay zekaya sahip olan chatbot’un Çin’i yöneten Komünist Parti’nin yozlaştığı yorumu yapması programın sonlandırılmasına neden oldu. Kullanıcılar ile konuşan chatbot’un sistem eleştirisi bununla sınırlı kalmadı. Chatbot gelen bir soru üzerine Çİn’de vatansever olmanın yüksek vergiler vermek ve Parti’nin baskısına ses çıkarmamak anlamına geldiğini belirtti.

CHATBOT NEDİR?

Chatbot’lar internette verilen bir görevi yerine getiren programlar. Kendilerine ait bir yapay zekaya sahipler ve duruma uygun cevaplar vermek için kendilerini geliştiriyorlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.