Müftülük yasa tasarısı geri çekilsin!

Müftülük yasa tasarısı geri çekilsin!

 CHP Gebze  İlçe Kadın Kolları parti binası önünde 17-18-19-20 Ekim tarihlerinde saat 12.00-17.00 aralığında imza kampanyası düzenledi. ...

 

CHP Gebze  İlçe Kadın Kolları parti binası önünde 17-18-19-20 Ekim tarihlerinde saat 12.00-17.00 aralığında imza kampanyası düzenledi.  İmza  kampanyasına  Kadın Kolları Başkanı Ülker Yiğit ile Kadın Kolları yöneticileri ve partililer katıldı.    Parti binası önünde açılan imza standına  Gebzelilerde imza vererek destek oluyor.

Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Başkanlığına gönderilecek olan imza kampanyası metninde ise şu ifadeler yer aldı: "Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına dair Kanun Tasarısı" içeriğinde geçen, "Müftülüklere Resmi Nikah Kıyma Yetkisi verilmesine ilişkin" Yasa tasarısına aşağıda belirttiğimiz nedenlerle, Hayır! Diyoruz. Müftülüklere resmi nikah kıyma yetkisinin verilmesi, Anayasa'nın değişmez ilkelerinden "Laiklik İlkesi “ne aykırıdır. Kanun önünde herkes eşit olup, "Eşitlik İlkesi “ne aykırıdır. Medeni kanun ile elde edilen hakları ihlal edeceğinden, Medeni Kanun'a aykırıdır. Bu yasanın geçmesi halinde; Toplum kutuplaşacak ayrıştırılacaktır. Toplumsal barış bozulacaktır. Denetimsiz imam nikahı toplum içinde meşrulaşacak,  çocuk evlilikler artacaktır. Türkiye Cumhuriyeti  vatandaşları olarak bizler, Tasarının Geri Çekilmesini talep ediyoruz.”


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.