Moldovalı Albima Müslüman oldu!

Moldovalı Albima Müslüman oldu!

Aslen Moldovalı olan ve 14 yıldır Çayırova’da yaşayan Albima isimli Hıristiyan kadın, önce ki gün kendi hür iradesi ile İslamiyet’i seçerek Müslüman...

Aslen Moldovalı olan ve 14 yıldır Çayırova’da yaşayan Albima isimli Hıristiyan kadın, önce ki gün kendi hür iradesi ile İslamiyet’i seçerek Müslüman oldu. Müslüman olmasının ardından Nisanur ismini alan kadın kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini belirtti.

Çayırova Müftüsü Yusuf Bingöl ve Müftülük personelinin de katılımıyla gerçekleşen İhtida Merasimine Moldova Vatandaşı Albima’nın yakınları da katıldı. Müftü Bingöl’ün İslam Dini ve Peygamber Efendimizi anlattığı konuşmalarının ardından dualar eşliğinde İslamiyet dinini kendi hür iradesi ile seçtiğini belirten Albima, Kelime-i Şehadet getirerek, Müslüman oldu.

ALBİMA: İSLAM EN DOĞRU KARARDIR

Uzun zamandır konuyla ilgili çeşitli araştırmalar yaptığını belirten Albima (Nisanur) en doğru kararın İslamiyet olduğu kararına vardığını belirtti. Kendi hür iradem il Müslümanlığı tercih ediyorum diye Nisanur Hanım, evde el emeği ile yaptığı çeşitli hediyeleri de Müftü Yusuf Bingöl’e armağan etti.

Nisanur’un Müslüman olmasının ardından ise Çayırova Müftüsü Bingöl, kendisine İslam’ın şartlarını anlatarak bir adet Kuran-ı Kerim meali ile Dinimizi ve Peygamberimizi anlatan çeşitli Diyanet yayınlarından armağan etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.