Metal işçisi Gebze’de greve çıktı

Metal işçisi Gebze’de greve çıktı

Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Şubesi’ne bağlı General Electric fabrikasında bu sabah greve çıkılması nedeniyle düzenlenen toplantıda işçilere...

Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Şubesi’ne bağlı General Electric fabrikasında bu sabah greve çıkılması nedeniyle düzenlenen toplantıda işçilere yönelik bir konuşma yapan Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, “İşveren sendikası yüzde 17’lik teklifinde ısrar etti, biz ise yüzde 23’lük teklifimizden geri atmadık”dedi. Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Şubesi’ne bağlı General Electrik, Schneider Electirc ve Schneider Enerji işyerlerinde toplam 2 bin 200 işçi bugün greve çıktı. Greve çıkılması nedeniyle General Electric fabrikası önünde sendika üyelerine yönelik bir konuşma yapan Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, çıkılan grevin metal işçilerinin gücünü bir kez daha ortaya koyacağını söyledi. Serdaroğlu, Birleşik Metal İş Sendikasının 70 yıl önce 1947 yılında kurulduğunu belirterek, 70 yıllık tarihinde çok önemli hak mücadelesi yaptıklarını ve son olarak General Electric, Schneider Electirc ve Schneider Enerji işyerlerinde başlatılan grevinde aynı şekilde emek mücadelesi tarihinde önemli bir sayfa açacağını söyledi.

GERİ ADIM ATMADIK

General Electrik işyerinde işçilerin taleplerine uygun olarak Toplu İş Sözleşmesi (TİS) hazırladıklarını ve o şekilde işveren sendikası Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikası (EMİS) ile görüşmeler yaptıklarını söyleyen Adnan Serdaroğlu, “ İşveren sendikası yüzde 17’lik teklifinde ısrar etti, biz ise yüzde 23’lük teklifimizden geri atmadık. Bundan dolayı da bugün burada greve başlıyoruz. Biz üyelerimizin, sizlerin taleplerine göre hareket ediyoruz. TİS görüşmelerinde sizin düşüncelerinizi sorduk ve en son olarak grev konusunda da üyelerimizin önüne sandık koyarak demokratik bir tavırla yolumuzu belirledik. Bu sarı sendikalarda olmayan bir şeydir.”dedi. Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun konuşması işçiler tarafından sık, sık, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Grev hakkımız engellenemez” şeklinde sloganlarla kesildi.

YOĞUN KATILIM

Birleşik Metal İş Sendikası’nın yetkili olduğu General Electric grevine Gebze Sendikalar Birliği Dönem Başkanı Süleyman Akyüz, Nakliyat İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Erdoğan Kopal, Birleşik Metal İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, işyeri temsilcileri, işçiler katıldı. Greve çıkılması nedeniyle düzenlenen toplantı sırasında polis fabrika çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Haber: Cengiz Akgün






HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.