Metal işçilerinden cam işçilerine destek

Metal işçilerinden cam işçilerine destek

  Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu  grevin yasaklanmasına   yönelik olarak işyerinde direnişe devam...

 

 

Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu  grevin yasaklanmasına   yönelik olarak işyerinde direnişe devam eden   Cam Elyaf işçilerini ziyaret ederek  destek verdi.

Serdaroğlu burada yaptığı konuşmada şunları söyledi,“Bu bir kısır döngü oldu halk hareketinden korkuyorlar. Çünkü işçiler emekçiler örgütlü kesimlerdir ve emeğin örgütlü olduğu yerde ortaya çıkacak direnmek her zaman sermayeyi rahatsız eder. Bugünkü rahatsızlıkları da bunu için örgütlü  işçilerden korkuyorlar. Metal işçileri sizin bugün yaşadığınızı dün yaşadı. Bizim dün yaşadığımızı siz daha önceki dün yaşadınız.  Lastik işçileri bundan sonra ilelebet devam edecek gibi görünüyor. Biz Türkiye’de  anayasaya rağmen grev yaptırmayacağız diyorlar. Bizde diyoruz ki siz ne yaparsanız yapın biz anayasal hakkımızı bir şekilde kullanacağız.  Siz anayasayı tanımıyorsanız bizde sizin kararınızı tanımıyoruz. Size uzatacak boynumuz yoktur. Elbette gün gelecek bunların hesabı sorulacak.”dedi.

Öte yandan Adnan Serdaroğlu’nun konuşması sık, sık  işçilerin sloganları ile kesildi. 

KATILANLAR

Açıklamaya,   Adnan Serdaroğlu ile birlikte,   Birleşik Metal İş Genel Sekreteri  Ali Gündüz,  Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın,  Kristal İş Gebze Şube Başkanı Cihat Ergin, CHP ilçe başkan vekili İsmail Sungur ile  sendika yöneticileri ve işçiler katıldı. Açıklama öncesi emniyet ile işçiler arasında tartışma yaşandı.

*Mustafa Arslan




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.