Metal işçileri gıyabi cenaze namazı kıldı

Metal işçileri gıyabi cenaze namazı kıldı

  Gebze Cumhuriyet Meydanında toplanan Türk Metal Sendikası'na üye işçiler, MESS'in zam teklifini protesto etti. Yağmur altında gerçekleşen eylemde...

 

 

Gebze Cumhuriyet Meydanında toplanan Türk Metal Sendikası'na üye işçiler, MESS'in zam teklifini protesto etti. Yağmur altında gerçekleşen eylemde işçiler üzerinde 'Mevta çok çalıştı. Açlıktan öldü' yazan tabutun arkasında saf tuttu.

Kitlesel basın açıklamasına,  Türk Metal Sendikası Gebze Dilovası Şube Başkanı İsmail Çiçek,  Gebze 1Nolu Şube Başkanı Mustafa Teke ile  sendika üyesi işçiler katıldı.

AÇLIĞA MAHMUK EDİLDİK

Yapılan konuşmada özetle şunlar ifade edildi, "MESS tarafından açlığa mahkum edilen bir metal emekçisinin cenaze töreni için toplandık. Şimdi size, 'Merhumu nasıl bilirdiniz?' diye sorsam, hiç şüphe yok ki, 'Çok çalışkandı' dersiniz. 'İşinin ustasıydı, ailesinden, ülkesinden ve ekmeğinden başka bir derdi yoktu' dersiniz. Ve sonunda da, 'Üretti, kazandırdı ama maalesef, kendisi kazanamadan mevta oldu' dersiniz. Bu merhumu, bu onurlu, çalışkan metal emekçisini toprağ veriyoruz. Kardeşlerim, o kalp krizinden, kanserden ya da trafik kazasından ölmedi. Neden öldü biliyor musunuz? Açlıktan öldü, açlıktan. MESS tarafından açlığa terk edildi. Daha fazla dayanamadı ve hayatını kaybetti. O sadece hakkını istedi. Ama bu hakkı ona çok gördüler. 'Sana TÜİK'in enasyonu yeter, idare et' dediler. Bak pinpon topunun fiyatı düştü. Yazın soba borusu, kışın plaj havlusu sudan ucuz dediler. Gıdayı, eğitimi, ev kirasını, sağlığı boş ver. Bizim verdiğimizle idare et dediler. Ve sonunda beklenen oldu kardeşlerim. Metal emekçisi açlıktan öldü".


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.