Mermerciler OSB İçin Yürütmeyi Durdurma Kararı

Mermerciler OSB İçin Yürütmeyi Durdurma Kararı

Dilovası Köseler köyünde kurulması için çalışmalara başlanan, Dilovası Belediyesinin konuyu yargıya taşıdığı Köseler Islah OSB için Bölge İdare...

Dilovası Köseler köyünde kurulması için çalışmalara başlanan, Dilovası Belediyesinin konuyu yargıya taşıdığı Köseler Islah OSB için Bölge İdare Mahkemesi'nden yürütmeyi durdurma kararı çıktı. İstanbul Mermerciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi olarak 1986 yılında kurulmuş, kısa bir süre önce OSB tüzel kişiliğini elde etmiş ve unvanı da Köseler Islah OSB olarak tescillenmişti.

İstanbul Bölge İdari Mahkemesi köylülerin talebini yerinde bularak, özetle belediyenin görüşü alınmaması ve yer seçiminin uygun olmadığı  gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, “İlçemizde hali hazırda 5 tane büyük OSB faaliyetlerini sürdürmektedir. Geçmişten bu yana söylediği gibi ilçemiz artık OSB’lere doymuştur. Artık yeni OSB’lerin kurulmaması gerektiği TBMM’de kurulan komisyonlarda da beyan edilmiştir. Buna rağmen  Köseler Köyünde bulunan Mermerciler Sanayi Sitesi yönetimi OSB başvurusunda bulunmuşlardır.

Bizde halkımızın isteği doğrultusunda yasal yollar ile OSB başvurusuna itirazımızı yaptık. Nitekim dün İstanbul Bölge İdare Mahkemesi bizim talebimizi haklı bulmuş ve yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Bizler ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunan sanayicilerimize karşı değiliz, bu tavrımıza ilçemizde faaliyet gösteren değerli sanayicilerimizde şahittir. Artık çevre sorunlarıyla gündeme gelen bir ilçe olmak  istemiyoruz. İlçemizde yaşayan Dilovalı hemşerilerimde istemiyor. Bizler halkın sözünü dinleyerek onların yanında durarak bu makamlara onların menfaatlerini korumak için geldik. Mahkeme kararı ilçemizde büyük bir memnuniyetle karşılanmıştır.”dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.