Meksika’da sessizliğe kalkan yumruklar

Meksika’da sessizliğe kalkan yumruklar

Tarihinin en korkunç deprem felaketinin yıldönümünde 7.1 şiddetinde depremle yerle bir olan Meksika'da kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bir okulda arama...

Tarihinin en korkunç deprem felaketinin yıldönümünde 7.1 şiddetinde depremle yerle bir olan Meksika'da kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bir okulda arama kurtarma çalışmaları yapan ekipler, küçük bir öğrenciyi kurtarırken, Meksika'da kurtarma çalışmalarına, "Sessiz olun" anlamına gelen yumruk hareketi damga vurdu.

Meksika’da 1985’te 10.000 kişinin ölümüne sebep olan depremin yıldönümünde tatbikat yapılırken yaşanan 7.1 büyüklüğündeki depremin bilançosu artıyor.

Yetkililer yıkılan bir okulun enkazı altında kalan 21 çocuğun da dahil olduğu toplam 248 insanın hayatını kaybettiği belirtilirken kurtarma çalışmaları ülkenin farklı noktalarında devam ediyor.

meksika4

Enrique Rebsamen okulunda molozların altında çocukların yaşam mücadelesi verdiğini tespit eden yetkililer, kurtarma çalışmalarına devam ederken çekilen bir videoda küçük bir kız çocuğunun saatler sonra kurtarıldığı görülüyor.

meksika5

Yetkililer ölü sayısının 1000’e çıkmasından endişe ettiklerini dile getirirken, Meksika’da kurtarma ekiplerinin yaptığı bir hareket dikkat çekti. Görevliler kurtarma çalışmalarına devam ederken sessizliğe gerek olan durumlarda bölgede yer alan kişiler yumruklarını havaya kaldırarak herkesi sessizliğe davet ediyor. Bu şekilde yer altında hayatta kalan olup olmadığının tespit edilebildiği belirtildi.

Gönüllü olarak kurtarma çalışmalarına katılan Doktor Pedro Serrano, “Delikler kazıp belimize kadar içeri girdik. Bir sınıfa girdik ve masaların yanında bir kız ve iki yetişkin bulduk. Fakat maalesef hepsi hayatını kaybetmişti” ifadesini kullandı.

meksika

Yaralı sayısının 1900’e çıktığı deprem felaketinde bir diğer mucize de sabah saatlerinde yaşandı. 12 yaşındaki bir kız çocuğu ile birlikte kimliği belirlenemeyen bir kişi, Meksiko’nun merkezindeki binadan saatler sonra çıkarıldı. Yetkililer bölge genelinde toplam 50 kişinin enkaz altından kurtarıldığını duyururken, yumruklarını havaya kaldıran kurtarma ekipleri, başarıyla sonuçlanan çalışmanın ardından “Evet başarabiliriz” şeklinde slogan atarak birbirlerine umut veriyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.