Medical Park’tan temiz eller  etkinliği

Medical Park’tan temiz eller  etkinliği

 Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu halk arasında bilinen adıyla UNİCEF, 15 Ekim tarihini "Dünya El Yıkama Günü" olarak kabul etmiştir. Ülkemizde...

 

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu halk arasında bilinen adıyla UNİCEF, 15 Ekim tarihini "Dünya El Yıkama Günü" olarak kabul etmiştir. Ülkemizde her yıl 15 Ekim’de temiz ellerin önemini vurgulamak için çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu günün amacı sabunla el yıkamanın yıl boyunca sürekli özendirilmesidir. Sağlık açısından doğru el yıkamayı bir alışkanlık haline dönüştürmeye katkıda bulunmak için Medical Park Gebze Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Nazan Alkan Baş el yıkamanın önemi anlatmak ve öğretmek için minikleri okullarında ziyaret etti.

Gebze’de hizmet veren Özel Minik Eller Kreş ve Gündüz Bakım Evi ve Özel Kentin Melekleri Anaokulu miniklerine; doğru el yıkama nasıl olmalı, mikropları kendimizden nasıl uzak tutarız uygulamalı olarak anlatıldı. Olası hastalıklardan korunmanın yollarını anlatan eğlenceli ve öğretici animasyonları izleyen minikler, el temizliğini anlatan şarkıya eşlik ederken hem eğlendi hem de öğrenmeye devam ettiler.

Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Nazan Alkan Baş okuldan ayrılmadan miniklerden bu öğrendiklerini unutmamalarını ve ailelerine de öğretmelerinin sözünü aldı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.