MARKA, imalat sektörü araştırma raporu yayınlandı

MARKA, imalat sektörü araştırma raporu yayınlandı

MARKA tarafından hazırlanan Doğu Marmara 2014-2023 Bölge Planı ve Bölgesel Yenilik Stratejisi kapsamında bölgede öncü sektörlerin belirlenmesi ve ihtisaslaşma...

MARKA tarafından hazırlanan Doğu Marmara 2014-2023 Bölge Planı ve Bölgesel Yenilik Stratejisi kapsamında bölgede öncü sektörlerin belirlenmesi ve ihtisaslaşma alanlarının tespit edilmesi üzerine detaylı çalışmalar yürütüldü. Bu çalışmaların sonucunda, bölgede öncü sektörlerden biri olarak tespit edilen Makine Sektörüne ilişkin kapsamlı bir rapor hazırlandı. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı toplantı salonunda Makina İmalat Sektörü Araştırma Raporu’nun tanıtımı yapıldı.

Toplantıya; Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Ziya Uludüz, Sakarya Makina İmalatçıları Birliği (SAMİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgay Çelik, Kocaeli Sanayi Odası Meslek Komite Başkanı Tunç Atıl, Kocaeli Sanayi Odası Meslek Komitesi’nden Tufan Katırcı, SAMİB Genel Sekreteri Ehliman Yazıcı, Kocaeli Makine İhtisas OSB Bölge Müdürü Yaşar Yalamanoğlu, Kaynarca OSB Müdürü Musa Altınsoy, Bolu Ticaret ve Sanayi odası Genel Sekreteri İsmail Gören Katıldı.

Raporun hazırlanış sürecine ve bölge için önemine değinen Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Mustafa Ayhan; “Sanayinin, kalkınmada itici güçlerden biri olduğu bölgemizde, bugün neredeyse tüm imalatın makinalarla gerçekleştiği düşünülürse makina sektörünün bölgemizin için oldukça ayrı bir konuma sahip olduğu görülmektedir. Bölgesel gelişmenin, kaynakların etkin kullanımı üzerine gerçekleşmesi gereğinden hareketle bölgede öne çıkan sektörlerin tespitine yönelik, MARKA tarafından iki önemli çalışma yapılmıştır. Doğu Marmara 2014-2023 Bölge Planı ve Bölgesel Yenilik Stratejisinde makina sektörü, öne çıkan sektörlerden biri olarak tespit edilmiştir. Bu çalışmalar çerçevesinde öne çıkan sektörlerin alt kırılımları detayında sektör raporlarının hazırlanmasına karar verilmiştir.” dedi.     Ayhan ayrıca “MARKA olarak bizler de kurulduğumuz günden bugüne, bölge için oldukça önemli olan makine imalat sektörünü birçok açıdan desteklemekteyiz. Bugüne kadar çıktığı Mali Destek Programlarında toplam bütçesi yaklaşık 35 Milyon TL olan 67 projeye yaklaşık 17 Milyon TL mali destek sağlamıştır. Sektörde yer alan firmaların ürettiği tüm yeniliklerin tanıtılması ve firmalar arası işbirliklerinin gelişmesinin amaçlandığı Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı SANTEK’i yıllardır destekliyoruz.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.