Kudüslü Müslüman emanetçiler Mike Pence’e VIP karşılamayı reddetti

Kudüslü Müslüman emanetçiler Mike Pence’e VIP karşılamayı reddetti

ABD Başkanı Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının en büyük destekçisi olarak bilinen Başkan Yardımcısı Mike Pence’e...

ABD Başkanı Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının en büyük destekçisi olarak bilinen Başkan Yardımcısı Mike Pence’e Kudüs’teki Kutsal Kabir Kilisesi’nin anahtarlarını muhafaza eden el Husseini ailesinden ret yanıtı geldi.

Ankara’da Hürriyet’e konuşan Adeeb Jawaad Joudeh al Husseini, İsrail’deki ABD Büyükelçiliği’nin, önümüzdeki hafta sonu kiliseyi ziyaret etmek isteyen Pence için VIP protokol karşılama istediğini, ancak kendilerinin reddettiğini söyledi. El Husseini, “VIP protokole göre Pence’i kilisenin kapısının dışında karşılayıp, anahtarları sunmam gerekiyor. Kendisini kilisede kabul etmeyi reddettim” dedi. Trump’ın kararı için el Husseini, “Kudüs’ün zaten birçok sorunu bulunuyor. Bir yenisine daha ihtiyacımız yoktu” ifadesini kullandı. Ankara’ya gelerek bazı hükümet yetkilileri ile görüşen Al Husseini, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkemizde barış sağlanması için katkı sağlamasını umuyoruz” dedi.

İKİ MÜSLÜMAN AİLENİN DENETİMİNDE

Katolik, Ermeni ve Ortodoks ibadethanelerini içeren Kilise’nin kapısı iki Müslüman aileye emanet. Müslüman el Husseini ailesi anahtarların koruyucusu. Müslüman Nuseibeh ailesi ise Kilise’nin kapılarını açıp kapamakla sorumlu. Selâhaddin-i Eyyûbî döneminden bu yana iki Müslüman ailenin mensupları Kilise’yi her gece kilitliyor ve sabah açıyor. El Husseini, ‘El Aksa’nın asilleri’ olarak anılan ailesine Selâhaddin-i Eyyûbî tarafından 1187’de Kilise’nin anahtarlarının teslim edildiğini söyledi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.