KOTO, il müdürlerini, meclis üyeleriyle buluşturdu

KOTO, il müdürlerini, meclis üyeleriyle buluşturdu

 Kocaeli Ticaret Odası meclis üyeleri, bakanlıkların il teşkilatındaki amir, başkan ve müdürleri ile bir araya geldi. İlginin yoğun olduğu toplantıda...

 

Kocaeli Ticaret Odası meclis üyeleri, bakanlıkların il teşkilatındaki amir, başkan ve müdürleri ile bir araya geldi. İlginin yoğun olduğu toplantıda konuşan KOTO Başkanı Necmi Bulut, Milli İstihdam Seferberliği’ne daha fazla katkı sunabilmek, Kocaeli iş dünyasının sorunlarına çözüm üretmek ve var olan işbirliklerini arttırmak için toplantılara devam edeceklerini söyledi Kocaeli Ticaret Odası düzenlediği geniş katılımlı programla, oda meclis üyelerini, bakanlıkların il teşkilatındaki amir, başkan ve müdürleri ile toplantıda bir araya getirdi.

SORUNLARI İŞTİŞARE ORTAMINDA ÇÖZMEK AMACIYLA…

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KOTO Başkanı Necmi Bulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı milli istihdam seferberliğine Kocaeli iş dünyasının sunabileceği katkıyı görüşmek, oda meclis üyeleriyle il müdürlerinin diyaloglarını daha da geliştirmek, Kocaeli iş dünyasının önünde engel teşkil eden sorunları istişare ederek daha ivedi bir şekilde çözüme kavuşturmak amacıyla düzenledikleri organizasyonun düzenli periyotlarda gerçekleşeceğini söyledi. “Milli istihdam seferberliğinde Kocaeli olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız.” Dedi.

UZUNKAYA: İŞ DÜNYAMIZIN DESTEKLERİ ÖNEMLİ

Programda yaptığı konuşmada, iş dünyasını daha fazla yatırım yapmaya davet eden Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya da, “Etrafımızda ateş çemberi var. Bazıları bu durumu fırsat bilerek felaket tellallığı yapıyor ve işadamlarımızın motivasyonunu düşürmeye çalışıyor. Sizleri böylesi bir dönemde daha fazla yatırım ve iş yapmaya davet ediyorum. Müdürlüğümüzün yapmış olduğu araştırma sonuçların hiç de öyle olmadığını gösteriyor. 2015 yılına kadar Kocaeli’de işyeri kapatma oranlarının ortalama yüzde 26’larda seyrettiğini tespit ettik. Ama 2016 yılına baktığımızda bu oran yüzde 24’e gerilemiş. İlimizde faaliyet gösteren 236 yabancı sermayeli şirketin %75’i sermaye artırımına gitmiş hatta yeni yatırımlar yapmak için girişimlere başlamıştır. Ülkemizin tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizden etkilenmemesi mümkün değildir ancak sizlerin destekleriyle bunu daha kolay atlatmayı planlıyoruz. Destekleriniz çok önemli” dedi. Konuşmaların ardından katılımcıların sorunları yanıtlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.