“Körfez’de denize girilmez”

“Körfez’de denize girilmez”

 İl Halk Müdürlüğü tarafından ilimizdeki plajlarda denize girilebileceği şeklinde yapılan açıklamaya ÇMO Kocaeli Şube Başkanı Sait Ağdacı...

 

İl Halk Müdürlüğü tarafından ilimizdeki plajlarda denize girilebileceği şeklinde yapılan açıklamaya ÇMO Kocaeli Şube Başkanı Sait Ağdacı tepki gösterdi. Ağdacı, “İsteyen girsin, ama tekrar ediyorum, Körfez’de denize girilmez” dedi

Kocaeli’de denize girilir mi, yoksa girilmez mi tartışmaları devam ediyor. Bir süre önce Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Kocaeli Şube Başkanı Sait Ağdacı, yaptığı açıklama ile İzmit Körfezi’nde denize girilmesinin sakıncalı olduğunu öne sürmüştü. Bu iddianın ardından İl Halk Sağlığı Müdürlüğü de deniz suyu analizlere ile ilgili sonuç raporlarını açıkladı.

 MÜDÜRLÜK AÇIKLADI

Bu raporlara göre, Marmara ve Karadeniz’deki kıyılarımızda denize girilebilecek bölgeleri belirlendi. Kandıra’da bulunan 10 plajın tamamında denize girilebildiği açıklandı. Ayrıca İzmit Körfezi’nde ise iki sahil dışındaki tüm plajların denize girmeye elverişli olduğu belirtildi. Bu açıklamanın ardından ÇMO Şube Başkanı Sait Ağdacı ise Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün açıklamalarının aksine iddialarında ısrarcı oldu.

BAKTERİ YOĞUN

Açıklamalarında önemli hususlara değinen Ağdacı, denizle ilgili olumsuz görüşünü yineleyerek, “İsteyen istediği yerde denize girebilir. Fakat ben sözümün arkasındayım, Körfez’de denize girilmez” dedi. Halk sağlığının yüzülebilir cihetinde yapmış olduğu analizler ‘eschlia colin’ isimli bakteri üzerine yoğunlaştığını kaydeden Ağdacı, ifadelerinde şu sözlere yer verdi:

ALG PATLAMALARI ARTTI

“Yüzeysel temizlik mikrobiyolojik ve biyolojik açıdan temiz olduğu anlamına gelmez. Nisan sonu başlayıp mayıs başında renk değiştirme olaylarının yaşandığı denizimizde ALG patlaması oluyor. Bu da denizdeki azot ve fosforun fazla olduğu anlamına gelir. Bu da evsel atıkların denize fazla girdiğini gösteriyor. Zaten girmese bu ekolojik olay yaşanmaz. 20 yılda bir görünen ALG patlaması artık yılda 4-5 defa görünüyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.