“Kolaysa siz yıkın”

“Kolaysa siz yıkın”

 Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Engin Taşdemir, Meclis Üyeleri Orhan Tanış ve aynı zamanda Derince İlçe Başkanı olan Nihat...

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Engin Taşdemir, Meclis Üyeleri Orhan Tanış ve aynı zamanda Derince İlçe Başkanı olan Nihat Değer ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin imar konusu ile ilgili basın açıklamasında bulundular. Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Meclis Üyesi Orhan Tanış, 10 Ağustos 2017 tarihinde yapılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında kaçak yapılaşma ile ilgili sormuş oldukları soruya yönelik ‘’Kolaysa siz yıkın’’ şeklinde yanıt veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na yanıt verdi. Birincisi kaçak yapıları yıkamıyoruz demek bir çaresizliğin ifadesidir, biz bu kenti yönetemiyoruz demektir diyen Tanış, “ İkincisi bu açıklama kaçak yapılaşmaya cesaret verici bir açıklamadır. Üçüncüsü bu açıklamadan sonra belediyenin yapacağı her yıkım vatandaşları arasında eşit muamelede bulunamadığı için kul hakkına girmiş olacaktır’’ dedi.

YETERSİZ BELEDİYE YÖNETİMİ

Karaosmanoğlu’nun ‘’Kolaysa siz yıkın’’ şeklindeki yanıtına Tanış, ‘’Bizim vatandaşın yapısını yıkma gibi bir derdimiz gayretimiz yoktur. CHP’nin yöneteceği bir Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde kurulacak etkin denetim sistemleri ile olaya daha işin başında müdahale edilecek ve kaçak yapılaşma engellenecektir. Böylece hem kaçak yapılaşma ile gereken mücadele yapılmış, hem de işin başında olaya müdahale ederek milli servet kaybına yol açılmayacaktır. Bir yerde kaçak yapılaşma var ise bilin ki orada ya yetersiz bir belediye yönetimi, ya da kaçak yapılaşmaya göz yumma vardır’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.