‘’Kocaeli Kodluyor’’ yarışması öncesinde bilişim öğretmenleri eğitime alındı

 ‘’Kocaeli Kodluyor’’ yarışması öncesinde bilişim öğretmenleri eğitime alındı

  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 23-26 Kasım tarihleri arasında düzenleyeceği Kocaeli Bilişim Fuarı’yla bilişimin kalbi kentimizde atacak....

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 23-26 Kasım tarihleri arasında düzenleyeceği Kocaeli Bilişim Fuarı’yla bilişimin kalbi kentimizde atacak. Fuar kapsamında düzenlenen üç farklı yarışmadan biri olan ilimizdeki ortaokullara yönelik ‘’Kocaeli Kodluyor’’ yarışmasında takımlara rehberlik edecek bilişim öğretmenlerine yönelik eğitim programları başladı. İzmit, Gebze ve Gölcük’te iki gün sürecek eğitimler kapsamında ortaokullar, Bilgievleri ve Kocaeli Bilim Merkezi’nden 92 bilişim öğretmeni eğitim alıyor.

 

KOCAELİ BİLİŞİM FUARI

Kocaeli Bilişim Fuarı, 23-26 Kasım 2017 tarihleri arasında Uluslararası Fuar Merkezi’nde (İnterteks) yapılacak. Ana teması ‘’Sanal Gerçeklik’’ olarak belirlenen fuarda; ilkokul çağından üniversiteye uzanan genç kuşağa ulaşmak, bilişim öğretmenlerinin ufkunu genişletmek ve sektörün önde gelen firmalarını Kocaeli’yle tanıştırmak amaçlanıyor. Fuar kapsamında, sanal gerçeklikle Türkiye ve dünyada bilişim sektöründe teknolojinin geldiği son nokta belirlenecek. Ayrıca özellikle savunma alanındaki milli kurumlarımızın katılımıyla bilişimde ülkemizin geldiği düzey gözler önüne serilecek.

 

ÖĞRETMENLERİN EĞİTİMİ BAŞLADI

Sektörün önde gelen firmalarının yanı sıra bilişimin dahi isimlerini bir araya getirecek fuar kapsamından Kocaeli’ndeki ortaokul öğrencileri de kodlama konusundaki hünerlerini sergileyecek. Ortaokul öğrencilerine yönelik ‘’Kocaeli Kodluyor’’ yarışmasına yaz dönemi başvuruları sonuçlandı. Başvurular kapsamında ilimizdeki ortaokullar, Büyükşehir’in bilgi evleri ve Kocaeli Bilim Merkezi’nde bilişim öğretmenleri, yarışmaya yönelik eğitim programına alındı.

 

55 ORTAOKULDAN 92 ÖĞRETMENE EĞİTİM

Gebze Uzaktan Eğitim Merkezi, İzmit Bilim Merkezi ve Akademi Lise ile Gölcük Barbaros Bilgievi’nde Kocaeli genelinde 55 ortaokuldan 92 bilişim öğretmenine eğitim veriliyor. Eğitimler Microsoft tarafından bilişim öğretmenlerine, eğiticilerin eğitimi kapsamında düzenleniyor. Eğitim alan bilişim öğretmenleri ise katılımcı grupların eğitimini üstlenecek. Sonbahar dönemi başvurularının ardından 18-22 Eylül döneminde yeni başvuru yapan okulların bilişim öğretmenlerine de eğitim verilecek.

 

KOCAELİ KODLUYOR YARIŞMASI

Kocaeli’ndeki ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘’Ödüllü Kocaeli Kodluyor Yarışması’’na ilimizdeki tüm ortaokullardan öğrenciler, 3’er kişilik takımlar halinde katılım sağlayabilecek. Her takımın başında bir bilişim öğretmeni olacak. Okullardaki bilişim öğretmenleri, 3’er kişiden oluşan birden fazla takımla yarışmaya katılabilecek. Katılımın ücretsiz olduğu yarışmada Büyükşehir’e bağlı Bilgi Evleri ve Bilim Merkezinde bulunan bilişim öğretmenleri de öğrencilerinden takımlar oluşturabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.