“Kocaeli her konuda mağdur”

 “Kocaeli her konuda mağdur”

  ** TBMM’de görüşmelerine devam edilen İş Mahkemeleri Kanun tasarısı görüşmelerin de CHP grubu adına söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar...

 

 

** TBMM’de görüşmelerine devam edilen İş Mahkemeleri Kanun tasarısı görüşmelerin de CHP grubu adına söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, işçi kenti olan Kocaeli’nin her konu da en büyük mağduriyeti yaşayan kent olduğunu belirtti.

 

TBMM’de görüşmelerde söz alan  CHP milletvekili  HaydarAkar, Kocaeli’nin birçok sorunu olmasına rağmen iktidar Milletvekillerinin pembe bir tablo çizdiğinin altını çizerek önceki gün konuşma yapan AKP Milletvekili Cemil Yaman’a yüklendi. Yaman’ın Körfez'in temizlendiğini, balıkların çeşitlendiğini sözlerinin doğruyu yansıtmadığını belirten Akar, Kocaeli Çevre Mühendisleri Odası Başkanının açıklamasına dikkat çekerek "Sakın ha, Körfez'den çıkan balığı yemeyin." sözlerini hatırlattı. Kürsüden çıkıp Kocaeli’yi Mavi Bayrakla donattıklarını söyleyenlerin, 43 liman ve tersaneyi ve etkilerini söylemediğini belirten Akar, Mavi Bayrak sözlerinin de aldatmaca olduğunu söyledi.

VERGİ DE 72 İLİN TOPLAMINDAN FAZLA

İktidar tarafından Kocaeli’nin önemsenmeyen kent olduğunu belirten Akar, 2016 yılında Kocaeli’nin 58 milyar vergi ve yüzde 92 oranında tahsilat ile birinci sırada olduğunu ama devletten gerekli payı alamadığını söyledi. Türkiye'de kişi başına ödenen vergiye bakıldığında 31.700 TL'yle Kocaeli’nin yine Türkiye ortalamasının 6 kat üzerinde olduğuna dikkat çeken Akar, Türkiye ortalamasının 5.747 TL olduğunu söyledi. Rakamlarla açıklamalarına devam eden CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Türkiye'deki toplam verginin yüzde 12,65'ini ödeyen Kocaeli’nin kişi başı aldığı payın 3.071 lira olmasının bu kente yapılan büyük bir haksızlık olduğunu belirtti.

YALOVA KADAR ARTIŞ YAŞIYORUZ

Her 5 yılda bir Yalova’nın nüfusu kadar artış gösteren Kocaeli’nin yeni kamu binalarına, okullara çok ihtiyacı söyleyen Akar, Kocaeli'de üretim yapan tesislerin yaklaşık 600 tanesinin vergi dairelerinin başka illerde olduğunu bundan da Kocaeli’nin pay alamadığını ancak bu tesislerin Kocaeli’nin tüm olanaklarından, havasını kirleterek suyunu tüketerek faydalandığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.