Kocaeli'de ulaşıma zam

Kocaeli'de ulaşıma zam

ocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) Temmuz ayı olağan toplantısında Kocaeli Otobüs ve Minibüsçüler Odası’nın...

ocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) Temmuz ayı olağan toplantısında Kocaeli Otobüs ve Minibüsçüler Odası’nın otobüs ücretlerine zam talebi görüşüldü. Antikkapı Restoran’da gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram’ın yanı sıra Bölge Trafik Şube Müdürü Mehmet Gölükçü Otobüs ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, SS 5 No’lu şehir içi Kooperatif Başkanı Lokman Aydemir ve belediye temsilcileri katılım gösterdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram başkanlığında 30 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda ulaşım zammı ele alındı.

 

OTOBÜSÇÜLER YÜZDE 20 ZAM TALEP ETTİ

Toplantıda Kocaeli Otobüs ve Minibüsçüler Odası tarafından ulaşıma yüzde 20 oranında zam talebi görüşüldü. Otobüsçüler Odası ayrıca tramvay ücretlerini de düşük bularak ücretlerin arttırılması yönünde talepte bulundu.

 

İŞTE YAPILAN ZAMLAR

UKOME toplantısından önemli kararlar çıktı. Bunlardan biri de toplu taşımaya yapılan zam. Otobüs ücretlerinde tam 2 lira 30 kuruştan 2 lira 50 kuruşa çıktı. İndirimli ücret 1 lira 75 kuruştan 2 liraya çıktı. Öğrenci 1 lira 50 kuruş olarak kaldı. Tek biniş ise 2 lira 80 kuruştan 3 lira 50 kuruşa çıktı.

Zam sadece kent merkezinde değil tüm ilçelerde ulaşım ücretlerine geldi.

Şehir merkezinde gerçekleşen zam %10 oranında olurken, ilçelerdeki zamlar ise %6-%7 aralığında gerçekleşti.

DENİZ OTOBÜSÜ

Deniz otobüsü ücretine de zam geldi. 2 lira 75 kuruş olan deniz otobüsü tam ücreti, 3 liraya çıktı. İndirimli ücret 2 TL’den 2 lira 20 kuruşa çıkarılırken, öğrenci ise 1 lira 75 kuruş olarak kaldı.

Zamların ne zaman yürürlüğe gireceği henüz kesinleşmese de 1 Ağustos’ta yürürlüğe gireceği tahmin ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.