KOCAELİ 9. KİTAP FUARI’NDA OKURLARIYLA BULUŞTU:  Sunay Akın, Mustafa Kemal’in sırrını anlattı

KOCAELİ 9. KİTAP FUARI’NDA OKURLARIYLA BULUŞTU: Sunay Akın, Mustafa Kemal’in sırrını anlattı

 KOCAELİ 9. KİTAP FUARI’NDA OKURLARIYLA BULUŞTU:Sunay Akın, Mustafa Kemal’in sırrını anlattı Bugüne kadarki hemen hemen tüm Kocaeli Kitap...

 

KOCAELİ 9. KİTAP FUARI’NDA OKURLARIYLA BULUŞTU:

Sunay Akın, Mustafa Kemal’in sırrını anlattı

 

Bugüne kadarki hemen hemen tüm Kocaeli Kitap Fuarlarına katılarak fuarın vazgeçilmez yazarları arasındaki yerini alan Sunay Akın bu yıl da bu geleneği bozmadı.  Sevilen yazar “Bakmak ile Görmek” konulu muhteşem söyleşisi ile Kocaeli 9. Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu. Yahya Kaptan Salonu’nda gerçekleşen söyleşiye Sunay Akın okurları yoğun ilgi gösterdi. İlgi nedeniyle salon tıklım tıklım doldu. Yer bulamayan çok sayıda vatandaş söyleşiyi yerlerde oturarak izledi.

 SAVAŞ OYUNCAKLARI

Sunay Akın, söyleşisi öncesinde izleyenlerine, 2. Dünya Savaşı’nı farklı bir açıdan ele alan bir sinevizyon gösterisi izlettirdi. Gösterinin ardından 2. Dünya Savaşı’nın, Almanların Polonya’yı işgalinden çok önce başladığını naltan Sunay Akın, “Savaş oyuncakları ilk kez 1933 yılında Hitler’in emriyle dönemin en önemli oyuncak firmasına yaptırılıyor. Hitler o fabrikalarda asker oyuncaklar yaptırıyor. On yıl boyunca oyuncak askerlerle büyüyen çocuklar da sonra güle oynaya cepheye gidiyor. Oyuncaklarla çocukların hayalleri işgal edildi. Savaş ilk orada başladı. Çocuklarımızın önüne oyuncak diye koyduğumuz aslında o ülkenin geleceğidir” dedi. 

MUSTAFA KEMAL’İN SIRRI

Yazar, söyleşisini Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili anlattığı bir anetktotla tamamladı. Akın, “Mustafa Kemal’e yabancılar ‘Siz ülkenizi kurtardınız. Bunu nasıl başardığınızı biliyoruz ama sırrı nedir” diye sorarlar. Mustafa Kemal’in verdiği cevap ise son derece etkilidir. Paşa onlara ‘Hayatım boyunca iki kuruş elime geçince bir kuruşunu kitaba verdim’ der. İşte herşeyin sırrı budur” diye konuştu.

 Akın söyleşinin ardından söyleşinin ardından Kitap Fuarı’ndaki imza standında kitaplarını imzaladı. Buradaki yoğun ilgi nedeniyle de Kitap Fuarı’nda uzun imza kuyrukları oluştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.