Kılıçdaroğlu Gebze’de, “Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı”

Kılıçdaroğlu Gebze’de, “Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı”

CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu  Gebze’ye geldi. Kılıçdaroğlu Holiday Inn Hotel’de muhtarlar ve azalara yönelik olarak düzenlene...

CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu  Gebze’ye geldi. Kılıçdaroğlu Holiday Inn Hotel’de muhtarlar ve azalara yönelik olarak düzenlene kahvaltılı toplanda bir konuşma  yaptı.

Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları ifade etti, “Sizler gibi vatanını seven, milletini seven bir vatandaş olarak konuşuyorum.   Parti kimliğimi bir tarafa bırakıyorum. Bu nedenle size bütün doğruları anlatmaya çalışacağım. Anlatırken soruda soracağım size. O soruları beğenir veya beğenmezsiniz ama bu soruları sormak zorundayız. Birinci sorum şu,  muhtar, aza olarak değil sıradan bir yurttaş olarak Cumhurbaşkanın taraflı olmasını mı, tarafsız olmasını mı istersiniz? 

CUMHURBAŞKANI TARAFSIZ OLMALI

Cumhurbaşkanı tarafsız mı olmalı. Partizan mı olmalı? Başkan 80 milyon mu temsil etmeli, yoka kendisine oy veren partinin üyelerini mi temsil etmeli?   O zaman tercihimizi yaparken o kullanırken bunları düşünmeliyiz. Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı, devletin sigortası olmalı, bir olay olduğu zaman  gerekirse bütün siyasi partileri davet etmeli,  sorunları dinlemeli ve ortak akıl egemen kılmalı.  O nedenle tarafsız olmalı diyorsanız gideceksiniz hayır oyunu kullanacaksınız. Bunun partilerle bir ilgisi yok. Bu konuyu bir parti çekişmesi haline getirmek yanlış.  Anayasa bir parti anayasası değil ki hepimizin anayasası.  Bu konuları vicdanımızla taratacağız akılı süzgecimizden geçirip sandığa gidip kararımızı vereceğiz.

SEÇİMLE GELMEYEN KİŞİ  BAŞKANA VEKALET EDECEK

 Soru iki.  Sayın Cumhurbaşkanı demin Afrikaya ziyarete gitti veya başka bir yere, gün geldi vefat etti, yerine kim vekalet edecek? Bugün modeld e Cumhurbaşkanı yerinden ayrıldığında yerine TBMM Başkanı vekalet eder. Çünkü  TBMM Başkanı seçimle gelmiştir, milletvekilidir, tarafsızdır,  tüm partiler eşit mesafededir. Genel değişiklikle ne olacak, Cumhurbaşkanı yerinden ayrılırsa ziyaret veya başka şekilde ayrılırsa yerine seçimle gelmeyen bir başkan yardımcısı vekalet edecek. Anladık dimi.  O zaman şu soruyu vicdanımıza şu soruyu soracağız, Türkiye Cumhuriyetini seçimle gelmeyen birisi temsil edebilir mi? Ve ne zaman temsil etmiştir? Seçimle gelmeyen  darbe dönemlerindedir Kenan Evren’dir. Seçimle mi geldi? Hayir..”

Haber: Mustafa Arslan













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.