Kılavuz, KOÜ’de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi

Kılavuz, KOÜ’de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, KOÜ’de yaşanan gelişmeleri değerlendirerek; “Üniversite Konsey Seçimlerinde mücadele veren cesaret abidesi...

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, KOÜ’de yaşanan gelişmeleri değerlendirerek; “Üniversite Konsey Seçimlerinde mücadele veren cesaret abidesi Ülküdaşlarımızın her zaman yanındayız” dedi. Kılavuz yaptığı açıklamada; “Türkiye’de tüm üniversitelilerin konsey başkanlarının oylarıyla belirlenen Ulusal Öğrenci Konseyi Seçimleri beş yıldır yapılmamaktadır. Mevcut mevzuata göre iki yılda bir yapılması gereken seçimler geçerli hiç bir beyan olmaksızın, tüm hukuk normları çiğneyerek sürekli ertelenmektedir. Her fırsatta milli iradeden dem vuran mevcut iktidar, siyasi hesaplar adına üniversite öğrencilerinin iradesini hiçe saymaktadır. Mevcut iktidar, konsey başkanlıklarını gasp etmek için para dağıtmaktan, tehdit ve şantajdan geri durmamaktadır. Ülke genelinde devam eden öğrenci konsey seçimlerinde bunlara benzer birçok olumsuz hadise cereyan etmektedir. AKP’nin tüm çirkef oyunlara rağmen kazanamadığı üniversitelerde seçimler iptal edilmektedir. Son olarak, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi Prof. Baki Komşuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde 11.01.2017 tarihinde tekrar edilen öğrenci konseyi başkanlık seçimi istenmeyen hadiselere sahne olmuştur. Kocaeli Üniversite’sinde 24.11.2016 tarihinde gerçekleştirilen seçimlerin Ülküdaşlarımız tarafından kazanılmasına karşın üniversite yönetimi seçimleri iptal etmiştir. İptal edilen bu seçimlerin hiçbir hukuki dayanağı olmaması ve üniversite yönetiminin bu karara dair resmi açıklama dahi yapmaması akıllarda soru işareti bırakmaktadır. Bu durum demokrasinin temel ilkelerine ve Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin iradesine açık müdahaledir. Hukuksuz iptal kararına rağmen sağduyulu bir tavır sergileyen arkadaşlarımız, yenilenen seçimlere iştirak etmişlerdir. Bu seçimlerde arkadaşlarımızın propaganda yapmaları engellenmiş, seçim esnasında basın mensupları salon dışına çıkarılmış, seçimlerin üniversite öğrencileri tarafından takip edilmesinin önüne geçilmiştir. Adeta, kapalı kapılar ardında yapılan kirli pazarlıkların sonucunda, konsey başkanlığı birilerine peşkeş çekilmiştir.

Bu kirli hesaplara boyun eğmeyen Ülküdaşlarımız, demokratik tepkilerini göstermiş, öğrenci arkadaşlarının iradelerine sahip çıkmış ve seçimleri protesto etmişlerdir. Her zaman olduğu gibi konsey seçimlerine gölge düşürmek isteyenler ve konsey başkanlıklarını usulsüzce ele geçirmeye çalışanlar istenilmeyen hadiselerin ortaya çıkmasına sebep olmuşlardır. Hukuksuz seçimlere, iradelerinin gasp edilmesine karşı çıkan Ülküdaşlarımızın maruz kaldığı çirkin muamele kabul edilemez. Bu çirkin muameleyi Ülküdaşlarımıza reva gören şahsiyetsizlerin ismi hafızalarımızda yer edinirken; demokrasi dışı, baskıcı ve ahlaksız zihniyet er ya da geç hesap verecektir.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.