Kaya güven tazeledi

Kaya güven tazeledi

 CHP Çayırova İlçe Örgütü’nün 4. Olağan ilçe kongresi gerçekleşti.CHP Çayırova İlçe Örgütü’nün 4. olağan ilçe kongresi bugün Çayırova...

 

CHP Çayırova İlçe Örgütü’nün 4. Olağan ilçe kongresi gerçekleşti.

CHP Çayırova İlçe Örgütü’nün 4. olağan ilçe kongresi bugün Çayırova Belediyesi Kültür Salonu’nda yapılıyor.  166 delegenin bulunduğu ilçe kongresinde mevcut ilçe başkanı Selahattin Kaya ve eski ilçe başkanı Oruç Gökbulak ilçe başkanlığına aday. Kongreye CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Lütfü İlhan, İl Sekreteri Hüseyin Acurman, il yöneticisi Sabriye Şahin, CHP Kocaeli Eski Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Emek Mahallesi Muhtarı Hüseyin Çapkın, CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, CHP Gebze Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Emin Akın, CHP Çayırova Eski İlçe Başkanı Rasim Meriç, CHP Çayırova İlçe Başkanı Adayı Oruç Gökbulak, delegeler ve partililer katıldı.

 

Az farkla Kaya TEKRAR BAŞKAN

Yapılan oylama sonrası 166 delegeden 159’unun oy kullandığı görüldü. Yapılan sayımın ardından Selahattin Kaya 79 oy alırken Oruç Gökbulak 77 oy aldı. 3 geçersiz oy çıktı. Selahattin Kaya böylelikle tekrar başkan oldu.

 

ACURMAN DİVAN BAŞKANI SEÇİLDİ

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından divan seçimi yapıldı. Divan başkanı Hüseyin Acurman olurken divan üyeleri Emine Özcan ve Yılmaz Bilmez oldu. Divan seçiminin ardından bir konuşma yapan CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, “Ataşehir Belediyesi’ne selam gönderiyoruz. Ne baskı kurarlarsa kursunlar bizleri asla yıldıramazlar. Son CHP’li toprağa düşmeden bu ülkeyi asla teslim alamazlar.” dedi. Divan başkanı Hüseyin Acurman da yaptığı konuşmada, “CHP’de siyaset yapmak yürek ister. Ataşehir Belediyesi’nde yaşananları görüyorsunuz. Genel başkanımız bugün orada bir açıklama yapacak.” dedi.

 

Yoğun katılım 

CHP Çayırova İlçe Örgütü’nün 4. olağan ilçe kongresi bugün Çayırova Belediyesi Kültür Salonu’nda yapılıyor.  166 delegenin bulunduğu ilçe kongresinde mevcut ilçe başkanı Selahattin Kaya ve eski ilçe başkanı Oruç Gökbulak ilçe başkanlığına aday. Kongreye CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İl Başkan Yardımcısı Lütfü İlhan, İl Sekreteri Hüseyin Acurman, il yöneticisi Sabriye Şahin, CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Erinç, CHP Kocaeli Eski Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, Körfez ilçe başkanı Mehmet Kaçar, Çayırova Emek Mahallesi Muhtarı Hüseyin Çapkın, CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, CHP Gebze Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Emin Akın, CHP Çayırova Belediyesi Eski Başkanı Timur Koç, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Çayırova Şube Başkanı Emine Özcan, CHP Çayırova Eski İlçe Başkanı Rasim Meriç, CHP Çayırova İlçe Başkanı Adayı Oruç Gökbulak, CHP Çayırova Belediyesi Meclis Üyeleri, delegeler ve partililer katıldı.

 

GURURUNU YAŞIYORUZ

Kongrenin blok liste yapılması yönünde oy kullanmasının ardından ilçe faaliyet ve mali raporu okundu. Ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun canlı yayını izlendi. Konuşmalar bölümünde CHP Kocaeli İl Yöneticisi Sabriye Şahin bir konuşma yaparak, “CHP’nin kalesi olan Kocaeli’ni kaybetme nedenini biraz da kendimiz de aramalıyız. 2019 yerelde ve genelde son şansımız. Siyasetin yıkıcı değil yapıcı gücünü ortaya koymalıyız.” dedi.  CHP Çayırova Belediyesi Eski Başkanı Timur Koç bir konuşma yaparak, “Kendi inşa ettiğimiz belediye binasında kongre yapmanın gururunu yaşıyoruz.

 

DELEGE YAPMIYORSUNUZ

Yaptığımız hizmetlerde hep güzel olarak anıldık.  2 dönemdir mahallemde delege seçilmiyorum. 560 üye oyu ile belediye başkanı adayı gösterip sonra mahallede delege yapmıyorsunuz. Gerçekten ülke tehlikede. Sultan Süleyman’a benzeyen bir padişah var. Önce kendi partisinden belediye başkanlarını görevden aldı. Şimdi de CHP’nin Ataşehir’i Ataşehir yapan belediye başkanını görevden alıyor. Türkiye’ye tam anlamıyla padişahlık yaşıyor. Birbirimize o kadar çok ihtiyacımız var ki, belediyeleri yeniden almalıyız.

 

ADAY OLMAYACAĞIM

Ben önümüzdeki süreçte hiçbir yere aday değilim. Partim kimi aday gösterirse göstersin sosyal demokratların kazanması için elimden geleni yapacağım. İki tane ilçe başkanı adayından hangisi seçilirse seçilsin onların emrinde olacağız.” dedi. 

 

Timur Koç’un ardından CHP Kocaeli Eski Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan bir konuşma yaptı. CHP’li Kaplan, “Bir kongre yapıyoruz. Bu kongre diğer kongrelerden daha önemli. Bundan sonra daha sık vatandaşla bir araya geleceğiz.” diye konuştu.

 

GENÇLERİ PARTİMİZE KATMALIYIZ

CHP’li Kaplan’ın ardından CHP Çayırova Eski İlçe Yöneticisi Osman Türk bir konuşma yaptı. CHP Çayırova Belediyesi Başkan adayı Hamit Tandoğdu ise yaptığı konuşmada, “Çayırova’da 2009 yılında belediye başkan adayı oldum. Çayırova’da en son seçimlerde 14 bin 285 oy almışız. İlçe örgütümüzün 2 bin üyesi var. Delegemizin yaş ortalamasına bakınca 45. türkiye’de yaşayanların yüzde 60 30 yaş altında. Gençlerimize güvenerek onları siyasete katmalıyız. Yerel seçimler kim meclis üyesi olacak onun savaşını veriyoruz. Bizler sadece seçimleri değil birbirimizi de kaybediyoruz.

 

ÜLKEYİ BATAKLIĞA SÜRÜKLEDİ

Gönül isterdi ki bugün burada tek adaylı kongre yapalım.” dedi. Hamit Tandoğdu’dan sonra CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay bir konuşma yaparak, “Bu kongre ile aday olan iki arkadaşıma başarılar dilerim. Ülkenin durumu ile ilgili olarak arkadaşlarımız gerekli konuşmaları yaptılar. Öncelikle biz parti içinde birliktelik sağlamalıyız. Ülkemiz elden giderken bir hala birbirimizi yersek bunu kahrını biz çekeriz. Yaşananların hepsi iktidarın yüzünden oldu. Ülkeyi bataklığa sürükledi. Bu aşamadan sonra sokağa hepimiz ineceğiz.

 

YÜZDE 51 OY ALMALIYIZ

Ailenizden bu partiye oy vermeyenleri ikna edin. Sosyal medyada partimizi eleştirmeyin. Referandumda yüzde 49 oy alındı. Herkesi daha çok kucaklayarak 2019 yılında yüzde 51 almalıyız. Yüzde 51 almak için herkesi kucaklayacağız. Her iki adaya başarılar diliyorum.” dedi. 

 

CHP’li Sarıbay’ın ardından ilçe başkanı adayı Oruç Gökbulak bir konuşma yaparak, “Bir yarış için değil örgütlü bir yapımının bir araya gelmesidir. CHP değerlerine sahip çıkma, Atatürk’ün hedeflerine sahip çıkma zamanıdır. Herkesi kucaklayacağız. Kadın ve gençlik kollarını aktif hale getireceğiz.

 

SİYASET İDDİA İŞİDİR

Sorunların yakından takipçisi olacağız. Partimizin politikalarını sokaklara kadar yayacağız. Ataşehir Belediyesi’ne destek için Ataşehir’e gideceğiz.” dedi. Oruç Gökbulak’ın ardından ilçe başkanı Selahattin Kaya bir konuşma yaparak, “Bu kongre çok önemli bir kongre. 2019 yılında Çayırova’da yeniden CHP diyerek yola çıkmıştım. Sizlerden onun için yetki istiyorum. 2 yıldır ilçe başkanı olarak görev yapıyorum. Görev sürem boyunca partimizin bayrağını hep dik tutmaya çalıştım. Siyaset iddia işidir. Siyaset CHP’nin projelerini anlatma işi ve sunma işidir.

 

AMACINIZA ULAŞAMAYACAKSINIZ

Görev sürem boyunca başta kadın kollarına, gençlik kolları ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Üzülerek ifade etmek istiyorum ki basında bazı haberler yer aldı. Çayırova’nın Emek ve İnönü Mahallelerinin sorunu var. CHP olarak hep sizlerin yanında oldu ve olacak. Basında bir takım haberler yaptırıldı. Besleme basına ve haberi yaptıranlara sesleniyorum. Amacınıza ulaşamayacaksınız. Partimiz 2009 ve 2014 yıllarındaki yerel seçimlerinde arzu ettiğimiz başarıyı elde edemedi. Adayların sucu yok. Ama örgütü yönetenler bunun için örgütü hazırlamalılar.” diye konuştu. 





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.