Karaosmanoğlu Atabay’ı ziyaret etti

Karaosmanoğlu Atabay’ı ziyaret etti

 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 1939 yılında Eczacı Ömer Kemalettin Atabay tarafından İstanbul Tophane’de kurulan,...

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 1939 yılında Eczacı Ömer Kemalettin Atabay tarafından İstanbul Tophane’de kurulan, 1967 yılında Acıbadem’de üretime devam eden, 1972 yılında ise organik kimyacı Bülent Atabay tarafından Gebze Atabay Kimya Tesisleri açılarak beşeri, zirai ve veteriner ilaç hammaddeleri üretilmeye başlanan ve Türkiye’nin ilk yerli ve milli ilaç hammaddesini üreten Gebze Atabay İlaç ve Kimya Fabrikasını ziyaret etti.

 

Türkiye’de İlaç Sektörüne Yönelik Ar-Ge Destek ve Teşviklerinin son yıllarda büyük bir hızla artmasının sektöre çok olumlu yansıdığının ifade edildiği ziyarette bir açıklama yapan Başkan Karaosmanoğlu, “İlaç sektörünün geleceği, katma değeri ve ihracat olanakları yüksek biyoteknoloji ürünü ilaçlarda olduğunu hepimiz görüyoruz. İnanıyorum ki ülkemizin bilim insanları ve araştırmacıları geleceğe damgalarını bu alanda da vuracaktır” dedi.

 “İLAÇ SEKTÖRÜ İÇİN YÜKSELEN BİR DEĞERDİR”

Atabay İlaç Fabrikasında çalışanlarla bir araya gelerek öğlen yemeği yiyen ve samimi diyalogların da yaşandığı ziyaret çerçevesinde, üretim alanlarını da gezen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na Atabay Şirketler Grubu Başkanı Bülent Atabay, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve fabrika yöneticileri eşlik etti. Tesiste, 100’den fazla ilaç hammaddesi üretimi olduğunu, bunlardan büyük miktarlarda Amerika ve Avrupa’ya ihraç edildiği bilgisini alan Karaosmanoğlu, Gebze’de 156, tüm tesislerde toplam 600 çalışanın olduğunu bilgisini de aldı. Gebze ilçesinde ki 230 dönüm arazi üzerinde ilaç, kimya, tarım ve makina fabrikaları mevcut olduğunun da ifade edildiğini ifade eden Bülent Atabay, “Türkiye Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının merkezinde yer alan stratejik konumu, gelişen ekonomisi, istikrarı ve alt yapısıyla, ilaç sektörü için yükselen bir değerdir” açıklamasını yaptı.

 “İNSAN SAĞLIĞI İÇİN YENİ ÜRÜNLER ÜRETMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Atabay Şirketler Grubu Başkanı Bülent Atabay’da, “İnsan sağlığını esas alan müşteri odaklı bir firma olarak yarım yüzyıldan fazladır kimya ve ilaç sektöründeyiz. Firmamızın vizyonu, dünya standartlarında kaliteli ürün üretmektir. Yıllar boyunca uyguladığımız çalışma ilkelerimiz; kaliteli üretim, ürün geliştirme, güvenilir hizmet ve çevreye duyarlılıktır. Bu ilkeler çalışma hayatımızın temelini oluşturdu. Bu ilkelerden hiçbir taviz vermedik. Sorumluluklarımızın bilincimde olarak müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşıladık bütün bu çalışmalarımızı ülkemizdeki ve dünyadaki düzenleyici otoritelerin istedikleri kaidelere uygun olarak gerçekleştirdik. Gelişmelerden kaynaklanan ihtiyaçları karşılamak için insana ve teknolojiye yaptığımız yatırımlara devam ediyoruz. Bizim için kalite; çalıştığımız her alanda memnuniyet veren sonuçları arttırmak, ürünlerimizin dünya pazarındaki payını çoğaltmak ve bunlar için gerekli olan yenilikçi fikir ve çalışmaları uygulamaktır. Bilim ve teknolojiye inanarak insan sağlığı için yeni ürünler üretmeyi hedefliyoruz” dedi. Ziyaret, karşılıklı yapılan fikir alışverişinin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.