“Kanserin sorumlusu siyasal iktidardır”

“Kanserin sorumlusu siyasal iktidardır”

 CHP Gebze ilçe başkanı Musa Yılmaz 1-7 Nisan tarihlerinde ki "Kanser Haftası" nedeniyle bir açıklama yaptı.Yılmaz, kanser hastalığının günümüzde...

 

CHP Gebze ilçe başkanı Musa Yılmaz 1-7 Nisan tarihlerinde ki "Kanser Haftası" nedeniyle bir açıklama yaptı.

Yılmaz, kanser hastalığının günümüzde insanlığı en çok tehdit eden hastalıklar kategorisinde ilk sırada olduğunu belirterek, “Çağımızın hastalığı fakat bu hastalığın bu denli ölümcül ve ağır sonuçlar yaratmasının altında yine insan faktörü yatıyor. 

 Çevrenin kirletilmesi, doğanın yok edilmesi, doğal gıdaların yerine yapay gıdaların alması gibi birçok nedenin sonucunda insan kanser denilen bu hastalığa yakalanıyor.  

Siyasal iktidarın yanlış ve insandan, çevreden, doğadan yana olmayan politikalarından ötürü kanser Türkiye’de giderek artmaya devam ediyor.

DİLOVASI ÖRNEĞİ VAR

Geçtiğimiz günlerde Çevre Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi 2017 yılında kanserden ölümlerin oranının dünyada yüzde 12,5, Türkiye'de yüzde 12,9, Kocaeli'de ise yüzde 18,9 olduğunu, bu oranın Dilovası'nda yüzde 33,7'ye çıktığını açıklanmıştı.

Dilovası’nda ki kanserden ölümler dünya ve Türkiye ortalamasının çok üzerinde.

Bu gerçekten vahim bir durumdur.

Dilovası’nda ki kanser artışının sorumlusu siyasal iktidarın politikaları ve onun yerel yönetim anlayışıdır.

Dilovası’nda hala  çevre kirliliği sürüyor ve buna bağlı olarak kanserden ölümler devam ediyor. AKP   iktidarının ise bu hiç umurunda değil.  Onlar bu gerçekleri gizlemenin uğraşı içinde.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.