"Kahrolsun İstibdad Yaşasın Cumhuriyet”

"Kahrolsun İstibdad Yaşasın Cumhuriyet”

Eğitim-Sen Gebze Şubesi’nde KHK ile görevden uzaklaştırılan  sendika üyesi öğretmenlerin durumuna ilişkin olarak bir basın açıklaması yapıldı.Basın...

Eğitim-Sen Gebze Şubesi’nde KHK ile görevden uzaklaştırılan  sendika üyesi öğretmenlerin durumuna ilişkin olarak bir basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasına Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Güngör İrdem, Gebze Sendikalar Birliği Dönem Sözcüsü ve Petrol-İş Sendikası  Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, CHP Kadın Kolları Başkanı Ülker Yiğit, CHP’li yöneticiler ile STK temsilcileri ve  sendika üyesi öğretmenler katıldı.

Şube Başkanı  Güngör İrdem, 15 temmuz darbe girişimi sonrası  ülke de aydınlara, bilim adamlarına, gazetecilere ve muhalif kim varsa hepsine dönük olarak baskı ve hapis  cezaları verildiğini belirterek, “İlan ettikleri  OHAL ile birlikte Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile  ülkede istediğini yapan bir iktidar var.  Bu süreçte  Eğitim –Sen üyesi 1488 öğretmen meslekten ihraç edildi, KESK’ten ise 3111  kişi aynı şekilde  ihraç edildi. Yandaş sendika Memur-Sen’den ise 20 bine yakın kişi ihraç edildi.  KHK ile  devleti yeniden yapılandırmak ve yeni bir memur kesimi organize edilmeye çalışılıyor.

İHRAÇ EDİLEN ÜYELERE MAAŞ DESTEĞİ

Eğitim-Sen olarak ihraç edilen üyelerimizin maaşlarının üçte ikisini ödemeye devam ediyoruz. Ayrıca bu üyelerimize yönelik olarak başka sendika ve kuruluşlardan da  destek ve dayanışma içindeyiz.  Biz tüm bu  zorluklara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz ve sloganımız şudur, “Kahrolsun İstibdad Yaşasın Cumhuriyet”.  Ayrıca ihraç edilen arkadaşlarımız da ir gün  geri dönecekler ve yine sınıflarında öğrencileriyle birlikte  gelecek güzel günler için  kaldıkları yerden devam edecekler”dedi.

AKYÜZ, “BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ”

Gebze Sendikalar Birliği Dönem Sözcüsü ve Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz ise, yaşanan bu sıkıntılı süreçte herkesin birlik ve bütünlük içinde baskı ve antidemokratik uygulamalara karşı olması gerektiğini vurguladı. Akyüz,  demokrasi ve insan haklarına inan, özgürlükten yana olan tüm  sendikaların ve STK’ların  bütünlük içinde çaba göstererek 16 Hisan’da ki  referandum tek adam rejimine  geçit vermemesi gerektiğini ifade etti.

13 KİŞİ İNTİHAR ETTİ

Eğitim Sen üyesi Serdar Dikkatli ise, hayır için çalışırken geleceğe dönük olarak umudu da inşa etmek gerektiği üzerinde dururken, KHK ile ihraç ve sürgünler nedeniyle 13  kişinin intihar ettiğini,2 kişinin ise kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdiğini belirterek, uygulanan  sistematik baskının sistematik bir faşizm olduğunu vurguladı.

Son olarak KHK ile ihraç edilen Eğitim Sen yönetim kurulu üyesi İsmail Remzi Kaya, kendisine yönelik baskıların 12 Eylül’de de olduğunu belirterek,  bugün benzer baskı ile karşı karşıya olduklarını ancak mücadele ile  bu baskı döneminin aşılacağını söyledi.  Kaya, hiçbir zaman teslim olmayacaklarını ve yeniden geri döneceklerini de ifade etti.

 

Haber: Cengiz Akgün


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.