"Kadınlar sağlığını ihmal etmemeli"

"Kadınlar sağlığını ihmal etmemeli"

 Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen Kocaeli Kadın Sağlığı...

 

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında Gebze'de düzenlenen toplantıda konuşan Hülya Aksoy, kadınların kendilerini ihmal etmemesine dikkat çekti.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Kocaeli'deki kadınları kendi sağlıklarıyla ilgili konularda bilgilendirmek için Kadın Sağlığı Eğitim Projesi'ni başlattıklarını söyledi. Kadınların sağlıklarıyla ilgili konularda, çoğu bilgiye sahip olduğunu fakat uygulamadıktan sonra bunların bir işe yaramadığını dile getiren Aksoy, projenin ana temasını meme kanserinde erken tanı olduğunu, bu kapsamda hazırladıkları videoyu izleyen kadınların kendi kendine elle muayene yapmayı öğreneceklerini kaydetti. Aksoy, proje kapsamında meme kanserinin dışında rahim ağzı kanseri, cinsel yollarla bulaşan hastalıklar, menopoz, obezite, kadına şiddet gibi birçok konu hakkında bilgilendirmede bulunulacağına işaret ederek, "Kendinizi ihmal etmeyin. Burada dinlediklerinizi lütfen uygulayın. Etrafınızda bilmeyen kadınlar varsa onlara da anlatın. Olabilecek en ufak bir şeyi aile hekimleri ve gerekli sağlık kuruluşlarıyla paylaşın." diye konuştu. Aksoy'un konuşmasının ardından, doktor İnci Sobi tarafından katılımcılara eğitim verildi. Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ise projenin önemine dikkat çekti. Önleyici sağlık hizmetinin çok önemli olduğunu belirten Kaymakam Güler, “Toplumda kadının yeri çok önemli, bu dinimizde de böyle, eğer biz kadınlarımıza, kızlarımıza gereken değeri verir, onları iyi yetiştirirsek onların yetiştirdiği evlatlar da iyi olacaktır” dedi. Toplantıya, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler'in eşi Nuray Güler ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in eşi Ragibe Köşker'in yanı sıra çok sayıda kadın katıldı. 



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.